Știri crypto & blockchain - Guvernatorul băncii centrale din Taiwan ia în considerare proiectarea CBDC fără dobândă - 80.000 de milionari Bitcoin eliminați în marea prăbușire crypto din 2022

Știri crypto & blockchain - Guvernatorul băncii centrale din Taiwan ia în considerare proiectarea CBDC fără dobândă - 80.000 de milionari Bitcoin eliminați în marea prăbușire crypto din 2022

Guvernatorul băncii centrale din Taiwan ia în considerare proiectarea CBDC fără dobândă

După cum a relatat publicația locală bnext.com, Chin-long Yang, guvernatorul Băncii Centrale a Republicii Chineze (Taiwan), a recomandat un design fără dobândă pentru proiectul pilot al monedei digitale a băncii centrale a țării, sau CBDC. În explicarea deciziei, Yang a declarat că o CBDC în care se plătește dobândă pentru depozitele de active digitale ar deveni probabil un înlocuitor pentru depozitele în dolari fiduciare New Taiwan dollar (NT$) în bănci. "Odată ce depozitele disponibile ale băncilor vor scădea", a explicat Yang, "ar duce la o creștere corespunzătoare a costului de finanțare și, prin urmare, ar crește costul împrumuturilor pentru consumatori".

Yang a avertizat, de asemenea, că chiar și CBDC-urile fără dobândă ar putea duce la "derapaje ale băncilor digitale" în perioade de instabilitate financiară și s-ar putea transforma rapid într-o criză de lichidități pentru instituțiile financiare. Dar, cu toate acestea, guvernatorul băncii centrale a țării a recunoscut o creștere a cererii de soluții de plată electronică în ultimii ani:

"Raportul dintre plățile electronice ca procent din totalul plăților în Taiwan a crescut de la 40% în 2017 la 60% în primul trimestru din 2022. Prin urmare, există posibilitatea unei cereri mai mari din partea populației pentru o CBDC care să ofere o formă de soluție de plată digitală sigură, de încredere, fără comisioane, fără risc de credit și fără risc de lichiditate."

Taiwanul se află în prezent în cea de-a doua etapă a programului său pilot CBDC, în cadrul căruia banca sa centrală furnizează CBDC către cinci bănci taiwaneze selectate pentru a fi distribuite în rândul consumatorilor. Pe baza rezultatelor programului pilot, banca centrală va trece la etapele următoare. Cu toate acestea, în cadrul testelor s-a constatat deja că tehnologia distributed ledger din cadrul CBDC nu poate gestiona tranzacțiile de mare frecvență și volum ale consumatorilor. Un alt motiv de îngrijorare este pierderea funcționalității soluției de plată în cazul întreruperilor de energie electrică. (Sursa EN)

80.000 de milionari Bitcoin eliminați în marea prăbușire crypto din 2022

Peste 80.000 de investitori în Bitcoin (BTC) și-au retras statutul de milionar din cauza declinului pieței crypto, dar prețurile mai mici înseamnă că numărul de investitori cu monede întregi este în creștere.

În prezent, doar 26.284 de adrese au fost raportate ca dețineri evaluate la peste 1 milion de dolari, ceea ce înseamnă că numărul milionarilor pe hârtie a scăzut cu peste 75% în ultimele nouă luni.

Scăderea dramatică a prețului criptomonedei emblematice a avut un impact și asupra numărului de whales  - cei care se mândresc cu un portofel Bitcoin în valoare de peste 10 milioane de dolari. Dacă în luna noiembrie a anului trecut existau 10.587 de adrese cu o valoare minimă de 10 milioane de dolari în numerar, astăzi doar 4.342 dețin același statut, ceea ce reprezintă o scădere de 58%.În pofida scăderii valorii nete a foștilor milionari BTC, pe piața bear au fost adăugați peste 13.000 de noi "wholecoineri" - un portofel care conține unul sau mai mulți BTC -, ceea ce a dus numărul total de wholecoineri la puțin peste 860.000. Această creștere semnificativă a numărului de "wholecoiners" ar sugera că investitorii de retail acumulează cantități mari de BTC în timp ce prețurile se prăbușesc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.