Știri crypto & blockchain - Guvernatorul Utah aprobă un grup de lucru pentru inovare digitală - CEO-ul Mining Capital Coin este acuzat de o schemă de fraudă de investiții de 62 milioane USD

Știri crypto & blockchain - Guvernatorul Utah aprobă un grup de lucru pentru inovare digitală - CEO-ul Mining Capital Coin este acuzat de o schemă de fraudă de investiții de 62 milioane USD

Guvernatorul Utah aprobă un grup de lucru pentru blockchain și inovare digitală

După o discuție de aproape trei ani despre înființarea unui grup operativ care să supravegheze inițiativele blockchain și crypto, guvernatorul statului Utah, Spencer Cox, a semnat un proiect de lege pentru crearea Grupului operativ pentru blockchain și inovare digitală.

Legislativul statului Utah a văzut pentru prima dată introducerea proiectului de lege al Camerei (H.B. 335) la începutul lunii februarie 2022, care a avut nevoie de aproape două luni pentru a trece prin mai multe acțiuni ale Senatului, Camerei și fiscale, înainte de a fi în cele din urmă semnat de guvernatorul Cox la 24 martie.

Unele dintre principalele atribuții atribuite grupului de lucru implică formularea de recomandări de politici legate de blockchain și de tehnologiile conexe. O parte a proiectului de lege prevede următoarele:

"[Grupul operativ] elaborează și introduce recomandări privind politica referitoare la promovarea în stat a adoptării blockchain, a tehnologiei financiare și a inovației digitale."

Potrivit proiectului de lege, grupul operativ din Utah va fi format din până la 20 de membri cu experiență diversă în domeniul tehnologiei blockchain, al criptomonedelor și al tehnologiilor financiare. Din acest lot, până la cinci membri vor fi numiți de președintele Senatului, până la cinci membri de președintele Camerei Reprezentanților și până la cinci membri de guvernator, printre altele.

În plus, proiectul de lege prevede, de asemenea, ca Divizia de Finanțe din Utah să ofere sprijin din partea personalului pentru grupul operativ. Recomandările de politică presupun, de asemenea, dezvoltarea de stimulente nefinanciare pentru industriile din stat legate de blockchain, tehnologia financiară și inovarea digitală.

După înființare, grupul operativ trebuie să raporteze anual, până la data de 30 noiembrie sau înainte de această dată, către două comisii ale Senatului statului Utah - Comitetul interimar pentru afaceri și muncă și Comitetul de gestionare legislativă. (Sursa EN)

CEO-ul Mining Capital Coin este acuzat de o schemă de fraudă de investiții de 62 milioane de dolari

Directorul general și co-fondator al platformei de investiții și minare crypto, Mining Capital Coin (MCC), Luiz Capuci, a fost pus sub acuzare de Departamentul de Justiție al Statelor Unite (DOJ) pentru "presupusa orchestrare a unei scheme de fraudă de investiții globale de 62 de milioane de dolari".

DOJ îl acuză pe Capuci de conspirație pentru fraudă electronică, conspirație pentru fraudă cu valori mobiliare și conspirație pentru spălare de bani la nivel internațional în legătură cu mai multe scheme presupus frauduloase care ar fi fost derulate prin intermediul MCC. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă maximă de 45 de ani de închisoare.

Potrivit actului de acuzare al Departamentului de Justiție, Capuci, alături de co-conspiratori anonimi, este acuzat că a indus în eroare investitorii cu privire la potențialul de profit al pachetelor de minare MCC și al unui token nativ denumit Capital Coin, care era susținut de "cea mai mare operațiune de minare de criptomonede din lume".

Ca parte a pachetelor de minare, Capuci ar fi promis "profituri substanțiale și randamente garantate prin utilizarea banilor investitorilor pentru a extrage noi criptomonede", dar se presupune că nu a reușit să se țină de cuvânt:

"Cu toate acestea, așa cum se susține în rechizitoriu, Capuci a operat o schemă de investiții frauduloasă și nu a folosit fondurile investitorilor pentru a mina noi criptomonede, așa cum a promis, ci, în schimb, a deturnat fondurile către portofele de criptomonede aflate sub controlul său."

Capuci este, de asemenea, acuzat că a comercializat boți de tranzacționare MCC dubioși "cu o tehnologie nouă, nemaiîntâlnită până acum", care ar putea efectua "mii de tranzacții pe secundă " și ar putea genera randamente zilnice pentru investitori."La fel cum a făcut cu pachetele de minare, însă, Capuci ar fi operat o schemă de fraudă de investiții cu boții de tranzacționare și nu folosea, așa cum a promis, boții de tranzacționare MCC pentru a genera venituri pentru investitori, ci, în schimb, deturna fondurile către el însuși și co-conspiratori", se arată în rechizitoriul DOJ. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.