Știri crypto & blockchain - Huobi oprește derivatele crypto ca parte a lichidării pentru comercianții chinezi - O mare bancă rusă explorează investițiile în criptomonede pe fondul unei cereri ridicate – 16-01-2022

Știri crypto & blockchain - Huobi oprește derivatele crypto ca parte a lichidării pentru comercianții chinezi - O mare bancă rusă explorează investițiile în criptomonede pe fondul unei cereri ridicate – 16-01-2022

Huobi oprește derivatele crypto ca parte a lichidării pentru comercianții chinezi

Exchange-ul crypto, Huobi, a încheiat tranzacțiile cu contracte futures și alte instrumente derivate în China continentală, așa cum era prevăzut.

Exchange-ul crypto a anunțat pe site-ul său web că va deconta toate contractele futures și alte activități derivate pentru toți consumatorii chinezi, ca parte a planului mai amplu de încetare a operațiunilor în această țară.

Huobi a fost primul exchange care a anunțat că se va retrage din China continentală, din cauza refuzului persistent al guvernului chinez de a ridica interdicția privind Bitcoin (BTC). Pe 24 septembrie, cel mai mare exchange de criptomonede din China a organizat o adunare a acționarilor, moment în care acționarii companiei au decis în unanimitate să părăsească China și să își retragă operațiunile.

După cum a fost relatat, co-fondatorul grupului Huobi, Du Jun, a promis că va securiza toate activele crypto pentru conturile chinezești înainte de a se închide definitiv până la 31 decembrie.

Urmând exemplul Huobi, alte platforme și firme legate de criptomonede, cum ar fi pool-urile de minare crypto și producătorii de echipamente de minare, au adoptat aceeași strategie. Pe această listă se află, printre altele, Binance, BTC.com și Bitmain. Exchange-ul crypto CoinEx și-a anunțat retragerea din China, iar Renrenbit - înființat de "regele OTC" din China, Zhao Dong - își oprește, de asemenea, operațiunile. (Sursa EN)

O mare bancă rusă explorează investițiile în criptomonede pe fondul unei cereri ridicate

Tinkoff Investments, agenția de brokeraj online a marii bănci private rusești, Tinkoff, investighează servicii de investiții în criptomonede, în ciuda faptului că Banca Rusiei a interzis băncii să lanseze astfel de instrumente.

Șeful Tinkoff Investments, Dmitri Panchenko, a afirmat că portalul de brokeraj al băncii are în vedere proiecte legate de investițiile în criptomonede, dar este prea devreme pentru a discuta idei specifice.

Compania lucrează în prezent la inițiative de cercetare și dezvoltare care vizează o serie de servicii legate de crypto, a declarat Panchenko într-un interviu acordat agenției locale de știri, TASS. Tinkoff Investments analizează în mod special produsele crypto ale unor companii precum gigantul internațional de plăți PayPal, precum și aplicații favorabile crypto, precum Revolut și Robinhood.

Panchenko a subliniat că, în ciuda faptului că autoritățile locale de reglementare nu permit încă companiilor precum Tinkoff Investments să furnizeze servicii de investiții crypto, rușii încă tranzacționează active crypto pe platforme străine, având active crypto în valoare de peste 15 miliarde de dolari pe exchange-uri:

"Într-un fel sau altul, oamenii se expun la crypto și o fac în afara țării. Ar fi potențial corect să oferim astfel de servicii în cadrul sistemului juridic rusesc. Acest lucru nu este posibil din punct de vedere juridic în prezent, dar problema trebuie discutată și studiată mai profund."Panchenko a adăugat că agenții de brokeraj precum Tinkoff ar putea beneficia de pe urma adoptării serviciilor de investiții crypto. El a subliniat, de asemenea, că banca a observat o cerere în creștere în special pentru investiții în crypto, spre deosebire de utilizarea crypto pentru plăți, care este interzisă în Rusia prin legea crypto a țării "Cu privire la activele financiare digitale". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.