Știri crypto & blockchain - În India se lansează o platforma bazată pe blockchain pentru proprietatea imobiliară fracționată - Nasdaq va furniza fluxuri de prețuri pentru tranzacțiile cu acțiuni tokenizate pe DeFiChain – 12-01-2022

O firmă fintech din Pune, India, a lansat un sistem de înregistrare bazat pe blockchain, denumit RealX, care permite cetățenilor indieni să achiziționeze proprietăți, în regim de proprietate fracționată.

Știri crypto & blockchain - În India se lansează o platforma bazată pe blockchain pentru proprietatea imobiliară fracționată - Nasdaq va furniza fluxuri de prețuri pentru tranzacțiile cu acțiuni tokenizate pe DeFiChain – 12-01-2022

În India se lansează o platforma bazată pe blockchain pentru proprietatea imobiliară fracționată

O firmă fintech din Pune, India, a lansat un sistem de înregistrare bazat pe blockchain, denumit RealX, care permite cetățenilor indieni să achiziționeze proprietăți, în regim de proprietate fracționată.

Un raport al The Economic Times afirmă că RealX a încheiat un parteneriat cu Tripvillas, un serviciu de închiriere de case de vacanță, pentru a îmbina proprietatea asupra proprietăților de vacanță în funcție de utilizare și randament.

Potrivit directorului operațional și co-fondatorului RealX, Neera Inamdar, pandemia COVID-19 a fost un factor determinant pentru lansarea platformei, deoarece instabilitatea pieței imobiliare a preocupat atât dezvoltatorii de proprietăți, cât și investitorii. Citând revenirea unei piețe relativ stabile, ea a spus:

"Oferim "coproprietate imobiliară cu acte în regulă" și este în interesul investitorilor să devină coproprietari direcți ai proprietății."

Roshan Lionel Dsilva, fondator și director executiv al Tripvillas, a declarat că platforma RealX va permite în curând investitorilor indieni să fie coproprietari de proprietăți internaționale pe platformă pentru a stimula veniturile în dolari.

În timp ce poziția autorităților de reglementare indiene cu privire la adoptarea criptomonedelor este încă neclară, țara continuă să experimenteze tehnologia blockchain în nișe nefinanciare. (Sursa EN)

Nasdaq va furniza fluxuri de prețuri pentru tranzacțiile cu acțiuni tokenizate pe DeFiChain

Acțiunile tokenizate au avut parte de câteva luni șubrede din punct de vedere al reglementărilor, dar acest lucru se pare că nu a împiedicat giganții financiari tradiționali și susținătorii finanțelor descentralizate (DeFi) să încheie noi acorduri.

Bloomberg a raportat că Nasdaq, Finnhub și Tiingo vor furniza fluxurile lor de prețuri către DeFiChain, o platformă DeFi construită pe rețeaua Bitcoin.

DeFiChain oferă tranzacționarea de acțiuni tokenizate care corespund prețului de bază al marilor firme listate la bursă, precum Tesla, Amazon și Apple. Acțiunile tokenizate, similare unei oferte acum retrase lansate de Binance la începutul acestui an, pot fi achiziționate în fracțiuni, fără ca investitorii să fie nevoiți să cumpere o acțiune completă, tradițională, pentru care este necesară custodia unui certificat fizic de acțiuni.

Acțiunile tokenizate sunt garantate cu criptomonede, eliminând necesitatea unui intermediar, și pot fi achiziționate și sub formă de împrumuturi descentralizate. Disponibilă pentru tranzacționare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, achiziționarea unei acțiuni tokenizate nu conferă titularului său proprietatea asupra activului de bază, ci îi permite acestuia să profite potențial de pe urma fluctuațiilor de preț ale activului.

Sistemul descentralizat de tranzacționare a acțiunilor oferit de DeFiChain utilizează tokenul său nativ, DFI, precum și Bitcoin (BTC) și stablecoin USD Coin (USDC), care este legat de dolarul Statelor Unite. Co-fondatorul platformei, Julian Hosp, a declarat că "oferta va deschide ușa multor oameni care sunt frustrați de piețele tradiționale". Cu toate acestea, susținători precum Hosp vor trebui să se confrunte din ce în ce mai mult cu atenția sporită pe care autoritățile de reglementare o acordă spațiului DeFi.

Săptămâna trecută, s-a aflat că U.S. Securities and Exchange Commission investighează startup-ul din spatele celui mai mare exchange crypto descentralizat din lume, Uniswap. Invocând o presiune tot mai mare din partea autorităților de reglementare, platforma a trecut deja la delistarea a zeci de tokeni și acțiuni tokenizate la sfârșitul lunii iulie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.