Știri crypto & blockchain - În timp ce Bitcoin debutează în El Salvador, Honduras și Guatemala studiază CBDC - Bug-ul OpenSea pare să fi distrus aproape $100K în NFT-uri – 12-01-2022

Două țări din America Centrală, Honduras și Guatemala, se inspiră din exemplul vecinului lor comun care a adoptat Bitcoin (BTC), dar au ales o cale foarte diferită.

Știri crypto & blockchain - În timp ce Bitcoin debutează în El Salvador, Honduras și Guatemala studiază CBDC - Bug-ul OpenSea pare să fi distrus aproape $100K în NFT-uri – 12-01-2022

În timp ce Bitcoin debutează în El Salvador, Honduras și Guatemala studiază CBDC

Două țări din America Centrală, Honduras și Guatemala, se inspiră din exemplul vecinului lor comun care a adoptat Bitcoin (BTC), dar au ales o cale foarte diferită.

În loc să adopte o criptomonedă existentă ca mijloc legal de plată, așa cum a făcut El Salvador, băncile centrale din Honduras și Guatemala studiază în prezent monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC).

În urma aprobării consiliului de administrație, Banca Centrală a Hondurasului a dat startul unui studiu "pentru a determina fezabilitatea efectuării unui test pilot de emitere a propriilor bani digitali sau a unei monede digitale a băncii centrale", potrivit declarațiilor președintelui băncii centrale din Honduras, Wilfredo Cerrato, în cadrul unui eveniment de forum din Tegucigalpa.

Acesta a spus că, Consiliul Monetar Central American, sau Consejo Monetario Centroamericano, cea mai înaltă autoritate monetară din regiune, ar trebui să abordeze adoptarea monedelor digitale.

În colțul de nord-vest al regiunii, CBDC are chiar și un nume. Vicepreședintele Banco de Guatemala, José Alfredo Blanco, a declarat că moneda digitală - iQuetzal - va fi denumită după pasărea națională a Guatemalei, la fel ca și moneda sa fiduciară.  (Sursa EN)

Bug-ul OpenSea pare să fi distrus aproape $100K în NFT-uri

Au apărut rapoarte conform cărora un bug de pe piața OpenSea a șters NFT-uri deținute de utilizatori în valoare de 28,44 Ether (ETH), aproape 100k $ la momentul redactării acestui articol.

Informația a fost dezvăluită online de Nick Johnson, dezvoltatorul principal al Ethereum Name Service, sau ENS, care ar fi pierdut un NFT care era legat de primul ENS, numit rilxxlir.eth. ENS este un sistem de denumire care permite utilizatorilor să stocheze conținut bazat pe text, sub forma unui NFT, pe blockchain-ul Ethereum.

În timp ce transfera NFT de la un cont ENS la un cont personal, Johnson a observat că simbolul a fost trimis la ceea ce părea a fi un cont de ardere:

"M-am dus la OpenSea, am apăsat "transfer" și am introdus "nick.eth". Câteva momente mai târziu, tranzacția s-a încheiat! rilxxlir.eth a fost transferat la 0x0000...0000edd899b. Stai, ce?"

Potrivit lui Johnson, prima sa interacțiune cu OpenSea a confirmat că bug-ul de ardere a NFT a fost introdus pe pagina de transfer a platformei, afectând toate transferurile ERC721 către numele ENS din ultimele 24 de ore.

OpenSea a declarat:

"Am luat legătura cu numărul mic de utilizatori care au fost afectați de problema de ieri, când trimiterea unui NFT către un nume ENS l-a trimis la versiunea codificată a textului literal (de exemplu, "OS.eth") în loc de adresa asociată. Aceasta a fost o eroare pe care am introdus-o și am remediat-o în acea zi."

Johnson a depistat cel puțin 30 de tranzacții din 21 de conturi în care s-au pierdut NFT-uri din cauza bug-ului de sistem. Pe baza acestor informații, au fost arse în total 42 de NFT-uri.

Johnson a susținut că tokenul ENS pierdut nu avea nicio valoare monetară, dar era prețuit ca fiind primul nume ENS înregistrat vreodată. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.