Știri crypto & blockchain - Informaticienii și academicienii continuă eforturile pentru a opri lobby-ul crypto în SUA - O companie energetică din Kenya atrage Bitcoin miners cu energie geotermală

Știri crypto & blockchain - Informaticienii și academicienii continuă eforturile pentru a opri lobby-ul crypto în SUA - O companie energetică din Kenya atrage Bitcoin miners cu energie geotermală

Informaticienii și academicienii continuă eforturile pentru a opri lobby-ul crypto în SUA

Experții în tehnologie anti-crypto au îndemnat legislatorii din Statele Unite să reziste influenței eforturilor de lobby pro-crypto.

Bruce Schneier, profesor la Harvard, ar fi declarat că afirmațiile susținătorilor blockchain sunt "neadevărate". El a adăugat că tehnologia nu este sigură și nu este cu adevărat descentralizată. Potrivit lui Schneier, sistemele în care îți poți "pierde economiile de-o viață" atunci când îți uiți parola nu sunt "un sistem sigur".

Împreună cu alți informaticieni și academicieni, Schneier a semnat o scrisoare în care aduce critici față de crypto și blockchain și a trimis-o legislatorilor americani din Washington. Dezvoltatorul de software Stephen Diehl susține ideea și a semnat, de asemenea, scrisoarea. Diehl a precizat că scrisoarea reprezintă un efort de contra-lobby, deoarece susținătorii crypto "spun doar ce vor" politicienilor.

În cadrul scrisorii, semnatarii au susținut că criptomonedele sunt "instrumente financiare digitale riscante, defectuoase și nedovedite". Academicienii au încercat să descurajeze autoritățile de reglementare să susțină eforturile lobbyiștilor pro-crypto pentru a crea un "paradis sigur din punct de vedere reglementar" pentru crypto.

Eforturile de combatere a lobby-ului crypto au venit pe fondul creșterii numărului de lobbyiști care reprezintă crypto din 2018 până în 2021, potrivit datelor de la Public Citizen. În afară de lobbyiști, bugetul cheltuit pentru lobby-ul crypto a crescut, de asemenea, de la 2,2 milioane de dolari la 9 milioane de dolari în acei ani. (Sursa EN)

O companie energetică din Kenya atrage Bitcoin miners cu energie geotermală

Compania de energie KenGen din Kenya a lansat un apel către Bitcoin (BTC) miners pentru a se muta în apropiere și a cumpăra capacitatea sa excedentară de energie regenerabilă.

KenGen susține că 86% din energia sa este generată din surse regenerabile, în principal din surse geotermale, provenite din buzunarele de căldură de la sol, din Valea Marelui Rift. Publicația locală de știri, The Standard, a raportat că KenGen dispune de spații în noul său parc industrial din Olkaria, în apropierea centralei sale geotermale emblematice, care ar putea fi închiriate către Bitcoin miners.

Directorul interimar pentru dezvoltare geotermală la KenGen, Peketsa Mwangi, a declarat că firma sa este dispusă ca Bitcoin miners să numească Kenya acasă:

"Îi vom avea aici pentru că avem spațiul necesar și energia este aproape, ceea ce ajută la stabilitate".

În ciuda entuziasmului său, nu au existat încă rapoarte despre miners care să caute să meargă în Kenya.

Indicele de consum de electricitate Bitcoin de la Cambridge (CBECI) sugerează că națiunea din estul Africii nu găzduiește în prezent nicio operațiune de minare Bitcoin cunoscută, dar pare a fi ideală pentru miners datorită potențialului estimat de 10.000 de MegaWatt (MW) de capacitate de energie geotermală din regiune.

În prezent, KenGen funcționează la o capacitate maximă de generare de 863 MW, după ce a instalat o altă centrală geotermală în aprilie, potrivit publicației kenyene de știri financiare Capital FM.

Prin invitarea Bitcoin miners în țară, KenGen ar putea să realizeze mai multe obiective deodată. Poate crește sustenabilitatea de mediu a miners, care a fost supusă unei mari examinări în întreaga lume. Minarea consumă 119,5 terrawați-oră (TWh) pe an, mai mult decât întreaga țară a Olandei, potrivit CBECI. Doar 31 de țări consumă mai multă energie.De asemenea, ar putea determina cererea pentru o mai mare dezvoltare a rețelei de energie a KenGen pentru a crește oferta totală și a reduce costurile. Kenya are în prezent a 12-a cea mai scumpă energie electrică din lume, unde un kilowatt-oră (KWh) costă aproximativ 0,22 dolari, potrivit Statista. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.