Știri crypto & blockchain - Investițiile în crypto și blockchain s-au dublat deja față de cele din 2020 - Raport KPMG - Se pare că 55% dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au expunere la crypto și blockchain – 15-12-2021

Investițiile în criptomonede și blockchain continuă să crească datorită interesului tot mai mare al investitorilor, potrivit unui nou raport al firmei de contabilitate KPMG (Big Four).

Știri crypto & blockchain - Investițiile în crypto și blockchain s-au dublat deja față de cele din 2020 - Raport KPMG - Se pare că 55% dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au expunere la crypto și blockchain – 15-12-2021

Investițiile în crypto și blockchain s-au dublat deja față de cele din 2020 - Raport KPMG

Investițiile în criptomonede și blockchain continuă să crească datorită interesului tot mai mare al investitorilor, potrivit unui nou raport al firmei de contabilitate KPMG (Big Four).

Intitulat "Pulse of Fintech H1 2021", studiul acoperă activitățile de investiții globale în diferite verticale ale tehnologiei financiare pentru prima jumătate a anului. Acesta detaliază 2.456 de tranzacții de investiții în valoare de 98 de miliarde $ realizate între ianuarie și iunie. Una dintre principalele tendințe fintech pentru 2021 este creșterea explozivă a investițiilor în crypto și blockchain, se arată în raport.

În primele șase luni din 2021 au avut loc 548 de activități de investiții, inclusiv capitaluri de risc, acțiuni private și fuziuni și achiziții în sectoarele blockchain și criptomonede. Valoarea totală a investițiilor din prima jumătate a anului este de 8,7 miliarde $, dublând deja valoarea totală a celor 580 de tranzacții de investiții realizate în 2020, în valoare de 4,3 miliarde $.

Companiile care au strâns mai mult de 100 de milioane $ în runde de finanțare, inclusiv BlockFi, Paxos, Blockchain.com și Bitso, au condus creșterea volumului de investiții.

"Crypto și blockchain explodează la nivel global", a declarat co-liderul global fintech al KPMG, Anton Ruddenklau, adăugând:

"Se întâmplă atât de multe în acest spațiu în acest moment, între proiectul eCNY care se desfășoară în China, Diem al Facebook, o serie de inițiative de ecosistem - ca să nu mai vorbim de toate platformele de tranzacționare diferite care strâng bani. Monedele digitale și activele virtuale sunt un subiect de discuție foarte, foarte important. Cred că, cel puțin pentru restul acestui an, criptomonedele vor fi un subiect foarte fierbinte pentru investitori." (Sursa EN)

Se pare că 55% dintre cele mai mari 100 de bănci din lume au expunere la crypto și blockchain

Se pare că giganții bancari globali își sporesc implicarea în firmele emergente din domeniul crypto și blockchain prin intermediul finanțării în stadii incipiente și avansate a proiectelor și întreprinderilor din acest sector.

Potrivit unei cercetări efectuate de Blockdata, o organizație de informații de piață privind blockchain, 55 din primele 100 de bănci din top 100, în funcție de activele administrate (AUM) au o anumită formă de expunere la această nouă tehnologie. Se pare că această implicare se referă la investiții directe și indirecte în firme de tehnologie crypto și de tehnologie a ledger-ului descentralizat de către băncile însele sau prin intermediul filialelor lor.

Cercetările Blockdata plasează Barclays, Citigroup și Goldman Sachs printre cei mai activi susținători ai firmelor crypto și blockchain, JPMorgan și BNP Paribas fiind, de asemenea, identificați ca investitori în serie în acest spațiu emergent.

Aceste investiții fac parte dintr-o tendință mai largă de susținere semnificativă a startup-urilor blockchain, cu cifre de finanțare care deja se dublează față de suma înregistrată în 2020, potrivit unui raport KPMG.

Cercetarea arată, de asemenea, că custodia crypto este un punct de interes major pentru băncile care se aventurează în spațiul crypto. Într-adevăr, aproape un sfert dintre cele mai mari 100 de bănci în funcție de AUM fie dezvoltă soluții de custodie crypto, fie susțin startup-uri care oferă servicii de custodie pentru activele digitale.

După cum a fost raportat anterior, mai multe bănci din Statele Unite, Asia și Europa construiesc platforme de custodie crypto ca parte a incursiunii lor preliminare în domeniul criptomonedelor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.