Știri crypto & blockchain - JPMorgan și DBS vor lansa o platformă de plăți transfrontaliere blockchain - Browserul web Opera integrează numele de domeniu .crypto pentru utilizatorii de pe orice dispozitiv – 21-10-2021

Browserul web Opera, prietenos cu criptomonedele, își extinde integrarea paginilor web descentralizate

Știri crypto & blockchain - JPMorgan și DBS vor lansa o platformă de plăți transfrontaliere blockchain - Browserul web Opera integrează numele de domeniu .crypto pentru utilizatorii de pe orice dispozitiv – 21-10-2021

JPMorgan și DBS vor lansa o platformă de plăți transfrontaliere blockchain

Marea bancă de investiții americană JPMorgan colaborează cu cea mai mare bancă din Singapore, DBS, și cu firma de investiții de stat Temasek pentru a lansa o nouă companie blockchain, axată pe plăți globale și tranzacții interbancare.

Denumită Partior, noua firmă va folosi tehnologia blockchain și va digitaliza banii băncilor comerciale pentru a reduce fricțiunile existente în plățile transfrontaliere, tranzacțiile comerciale și decontările valutare.

O astfel de funcționalitate ar permite decontarea instantanee a plăților pentru diferite tipuri de tranzacții, ajutând băncile să depășească provocările legate de plățile globale din actualul sistem financiar, a precizat JPMorgan într-un anunț.

Noua platformă se bazează pe activitatea desfășurată în trecut de JPMorgan și Temasek în cadrul Proiectului Ubin, o inițiativă de plăți în mai multe valute bazată pe blockchain, inițiată de Autoritatea Monetară din Singapore în 2017. Platforma Partior va fi lansată cu accent pe facilitarea fluxurilor, în principal între băncile cu sediul în Singapore, atât în dolari americani, cât și în dolari singaporezi, urmând să extindă oferta de servicii și pe alte piețe, în diverse monede.

Platforma își propune să completeze proiectele și cazurile de utilizare a monedei digitale în curs de desfășurare ale băncilor centrale, se arată în anunț. Sopnendu Mohanty, ofițer-șef fintech al MAS, a declarat că Partior oferă o infrastructură globală fundamentală pentru tranzacțiile cu monede digitale. "Lansarea Partior este un moment de cotitură la nivel global pentru monedele digitale, marcând trecerea de la proiecte pilot și experimente, la comercializare și adoptare în direct", a spus el. (Sursa EN)

Browserul web Opera integrează numele de domeniu .crypto pentru utilizatorii de pe orice dispozitiv

Browserul web Opera, prietenos cu criptomonedele, își extinde integrarea paginilor web descentralizate furnizate de furnizorul de nume de domenii blockchain Unstoppable Domains - o firmă blockchain sprijinită de susținătorul de profil înalt al Bitcoin (BTC), Tim Draper.

Opera a declarat că utilizatorii browserului de pe orice platformă - iOS, Android, Windows, Mac sau Linux - vor beneficia acum de integrarea completă și nativă a numelor de domenii .crypto ale Unstoppable Domains.

Această mișcare extinde accesul la paginile web descentralizate la toți cei peste 320 de milioane de utilizatori activi lunar estimați ai Opera și face ca Opera să se distingă printre browserele web principale prin faptul că suportă un sistem de nume de domenii care nu face parte din serviciul dominant de nume de domenii.

Numele de domenii .crypto sunt emise sub formă de tokeni nefungibili pe lanțul de blocuri Ethereum, oferind creatorilor acestora control deplin și drepturi de proprietate asupra paginilor lor. Numele .crypto se vând de obicei ca NFT pentru doar 40 $, deși adrese mai râvnite, precum win.crypto, gambling.crypto și hotels.crypto, au fost vândute pentru 100 000 $ fiecare, în luna martie a acestui an.

Datorită integrării native, accesul la site-urile .crypto este la fel de ușor ca la o adresă .com tradițională. Pentru utilizatorii web-ului descentralizat de pe Opera, o comoditate suplimentară este faptul că numele de domeniu .crypto pot fi folosite în locul adreselor alfanumerice greoaie din blockchain folosite pentru plăți în portofelele și exchange-uri crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.