Știri crypto & blockchain - JPMorgan testează blockchain pentru decontarea garanțiilor în tranzacționarea after-hours - Stepn va bloca utilizatorii din China continentală pentru a se conforma cu politicile de reglementare

Știri crypto & blockchain - JPMorgan testează blockchain pentru decontarea garanțiilor în tranzacționarea after-hours - Stepn va bloca utilizatorii din China continentală pentru a se conforma cu politicile de reglementare

JPMorgan testează blockchain pentru decontarea garanțiilor în tranzacționarea after-hours

Se pare că banca multinațională de investiții JPMorgan Chase & Co testează utilizarea propriului său blockchain privat pentru decontarea garanțiilor.

Potrivit Bloomberg, JPMorgan a efectuat o tranzacție pilot pe 20 mai, în cadrul căreia două dintre entitățile sale au transferat o reprezentare tokenizată a acțiunilor fondului de piață monetară Black Rock Inc.

Un fond de piață monetară este un tip de fond mutual, considerat a fi o investiție cu risc scăzut, deoarece oferă expunere la active lichide și pe termen scurt, cum ar fi numerar, echivalente de numerar și titluri de creanță cu ratinguri de credit ridicate.

În ceea ce privește viziunea mai amplă a JPMorgan pentru blockchain-ul său privat, banca a declarat că intenționează să permită investitorilor să propună o gamă largă de active ca garanție care poate fi utilizată și în afara orelor de piață obișnuite. Aceasta a indicat în special acțiunile și veniturile fixe.

"Ceea ce am realizat este transferul fără fricțiuni al activelor colaterale în mod instantaneu", a declarat șeful global al serviciilor de tranzacționare de la JPMorgan, Ben Challice. BlackRock nu a fost o contraparte, dar s-a implicat puternic în această inițiativă "încă din prima zi și explorează utilizarea acestei tehnologii".

JPMorgan s-a implicat activ în tehnologia crypto și blockchain de ceva timp și a fondat, de asemenea, Onyx Digital Assets (ODA) la sfârșitul anului 2020. Proiectul este descris ca fiind o "rețea bazată pe blockchain care permite procesarea, înregistrarea și schimbul Delivery-versus-Payment (DVP) de active digitale în toate clasele de active".

Deși nu a fost subliniat în mod specific dacă JPMorgan a folosit ODA în acest caz, rețeaua este pregătită pentru schimbul de numerar pentru diferite tipuri de garanții tokenizate, oferind lichiditate pe parcursul zilei și oferind acces la infrastructura de plăți digitale a băncii și la tokenul JPM Coin. (Sursa EN)

Stepn va bloca utilizatorii din China continentală pentru a se conforma cu politicile de reglementare

Jocul Stepn, un joc de tokeni nefungibili (NFT), va interzice utilizatorii din China continentală, în încercarea de a respecta cerințele de reglementare chineze.

Incertitudinea companiei a fost alimentată de zvonurile potrivit cărora va fi forțată să părăsească China continentală. STEPN este un joc popular de tip "move-to-earn" bazat pe Solana (SOL) și BNB Chain (BNB), care a fost creat de doi emigranți chinezi, care trăiesc acum în Australia.

Stepn va șterge toate conturile cu sediul în China continentală din motive de conformitate locală. Platforma i-a sfătuit pe utilizatorii care intenționează să locuiască pe termen lung în China continentală să își vândă activele pe platformă, dacă este posibil.

După anunțarea veștii, Jerry, fondatorul firmei, a precizat că utilizatorii din China continentală reprezintă 5% din baza totală de utilizatori ai platformei, ceea ce implică faptul că ieșirea companiei de pe această piață nu va avea un impact semnificativ asupra succesului său financiar. Stepn urmărește să demonstreze că este viabilă deoarece câștigă comisioane de la alte firme blockchain care își comercializează bunurile sau tokenii către utilizatorii Stepn, care sunt accesibili prin conceptul "move-to-earn", a declarat Rong. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.