Știri crypto & blockchain - Kraken lansează platforma de licitație Kusama - Fantom va pilota soluții IT bazate pe blockchain în Uzbekistan – 30-08-2021

Exchange-ul crypto, Kraken, cu sediul în Statele Unite, a anunțat o platformă de licitație parachain "prima de acest fel", care permite clienților să participe direct de pe exchange.

Știri crypto & blockchain - Kraken lansează platforma de licitație Kusama - Fantom va pilota soluții IT bazate pe blockchain în Uzbekistan – 30-08-2021

Kraken lansează platforma de licitație Kusama

Exchange-ul crypto, Kraken, cu sediul în Statele Unite, a anunțat o platformă de licitație parachain "prima de acest fel", care permite clienților să participe direct de pe exchange.

Într-o postare pe blog, Kraken a dezvăluit că noua platformă va permite utilizatorilor care se califică să promită sprijin pentru proiectele Kusama care concurează pentru un slot parachain, mizând tokenii KSM ai lui Kusama.

Recompensele pentru contributorii care susțin o ofertă câștigătoare variază și pot include bonusuri de recomandare, bonusuri de participare timpurie și airdrops.

Ecosistemul multi-chain al Polkadot va folosi sharded sidechains pentru a procesa tranzacțiile în paralel. Aceste Parachains sunt achiziționate în cadrul procesului de licitație prin care proiectele încearcă să supraliciteze între ele pentru dreptul de a utiliza slotul timp de 48 de săptămâni cu tokeni KSM. Se preconizează că vor fi disponibile doar 100 de sloturi parachain, dar acest lucru se poate schimba prin voturile de guvernare a protocolului în timp. În postare se precizează:

"Pentru licitațiile Kusama, proiectul care are cele mai multe obligațiuni KSM în sprijinul ofertei sale, în momentul în care se realizează instantaneul licitației, va putea, în general, să revendice slotul parachain licitat." (Sursa EN)

Fantom va pilota soluții IT bazate pe blockchain în Uzbekistan

Fundația Fantom a anunțat un proiect comun cu AG Mentors Group, condus de fostul viceprim-ministru al Uzbekistanului, Elyar Ganiev.

Potrivit anunțului publicat pe blogul Fantom, colaborarea va utiliza soluții blockchain bazate pe Fantom pentru a moderniza infrastructura IT a țării.

Parteneriatul dintre Fantom și AG Mentors vine pe fondul agendei de transformare digitală a guvernului din Uzbekistan. Încă din 2020, președintele Shavkat Mirziyoyev a prezentat un plan de utilizare a tehnologiei digitale pentru a îmbunătăți serviciile publice din țară, denumit "Strategia pentru Uzbekistanul digital".

Se pare că Fantom va furniza soluții personalizate bazate pe blockchain în domenii precum gestionarea lanțului de aprovizionare, moneda digitală a băncii centrale și planificarea resurselor întreprinderii, printre altele.

Potrivit anunțului, Fundația Fantom intenționează să se bazeze pe experiența sa de lucru cu alte guverne din Asia Centrală și de Sud.

Într-adevăr, după cum a fost raportat anterior, Fantom este angajată în prezent într-un acord de parteneriat public-privat cu guvernul din Tadjikistan. Operațiunile Fantom în Tadjikistan sunt, de asemenea, adaptate la sectorul IT, cu accent pe impulsionarea modernizării în această țară.

În afară de parteneriatul cu guvernul tadjik, Fantom are, de asemenea, proiecte de colaborare în Pakistan și Afganistan. În Pakistan, Fantom este implicată în dezvoltarea de soluții bazate pe blockchain pentru Departamentul închisorilor din Punjab, în timp ce în Afganistan, proiectul blockchain colaborează cu Ministerul Sănătății pentru a utiliza tehnologia descentralizată în combaterea răspândirii produselor farmaceutice contrafăcute. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.