Știri crypto & blockchain - LBRY ripostează la SEC în legătură cu plângerea privind valorile mobiliare - Un startup elvețian lansează un proiect pilot de tranzacționare a cerealelor tokenizat – 12-10-2021

Compania Blockchain LBRY, Inc. a ripostat la SEC, spunând că o plângere depusă împotriva sa amenință o mare parte din industria crypto

Știri crypto & blockchain - LBRY ripostează la SEC în legătură cu plângerea privind valorile mobiliare - Un startup elvețian lansează un proiect pilot de tranzacționare a cerealelor tokenizat – 12-10-2021

LBRY ripostează la SEC în legătură cu plângerea privind valorile mobiliare

Compania Blockchain LBRY, Inc. a ripostat la SEC, spunând că o plângere depusă împotriva sa amenință o mare parte din industria crypto, deoarece ar defini majoritatea tokenilor ca fiind valori mobiliare.

SEC a analizat platforma de publicare bazată pe blockchain LBRY, Inc. în cadrul unei investigații de trei ani care a început în mai 2018.

Potrivit plângerii depuse de SEC, se presupune că platforma ar fi vândut valori mobiliare neînregistrate pe mai multe căi, inclusiv către investitori instituționali și utilizatori ai platformei între 2016 și 2020.

Autoritatea de reglementare solicită o interdicție permanentă pentru a împiedica compania să vândă mai mulți tokeni, restituirea tuturor fondurilor primite, cu dobândă, și plata unei sume nedeclarate sub formă de penalități civile.

LBRY a dezvoltat o platformă descentralizată de partajare video numită Odysee, care permite spectatorilor să "câștige criptomonede pentru vizionarea de videoclipuri" și creatorilor să câștige credite LBRY pentru munca lor. Din 2016, 13 milioane de tokeni LBC au fost vânduți pentru 5 milioane $ în Bitcoin. Un comunicat de presă al SEC precizează că suma totală strânsă a fost de 11 milioane $, inclusiv USD și servicii de la cumpărătorii care au participat la oferta sa.

Potrivit LBRY, deși nu a efectuat o ofertă inițială de monede (ICO) și SEC nu acuză fraudă, încercările sale de a ajunge la o înțelegere au fost respinse de Comisie:

"SEC a refuzat să ofere orice condiții care ar fi făcut ca schimbul de tokeni să fie viabil pentru cetățenii americani sau să permită LBRY Inc. să continue să funcționeze. Eram dispuși să le dăm un kilogram de carne, dar ei erau interesați doar de capul nostru." (Sursa EN)

Un startup elvețian lansează un proiect pilot de tranzacționare a cerealelor tokenizat

Un startup elvețian din domeniul agricol a testat utilizarea unui token nefungibil pentru reducerea costurilor de tranzacționare a cerealelor. În cadrul sistemului implementat de firma elvețiană, Cerealia SA, se pare că tokenii sunt susținuți de 30.000 de tone de porumb alb mexican.

Deși, deocamdată, platforma Cerealia facilitează doar tranzacțiile în ambele sensuri, o adăugire viitoare va permite terților să tranzacționeze și să speculeze pe tranzacții cu cereale folosind tokenul. Un sistem digital reduce în mod natural costurile suportate de comercianții de cereale în executarea tranzacțiilor, cum ar fi taxele de depozitare, reducând în același timp sarcina birocrației.

Se pare că tokenii au fost folosiți de firma mexicană Mercanta, reprezentând cereale pe care le avea stocate într-un depozit local. Alți deținători de cereale și case de comerț pot emite propria versiune a tokenului, care poate fi comercializat pe platforma Cerealia, acționând în același timp ca un indicator pentru cerealele deținute efectiv.

Directorul operațional al Cerealia, Filipe Pohlmann Gonzaga, a declarat că sistemul cu tokeni ar putea deschide comerțul digital cu cereale pentru bănci, fonduri speculative și alți investitori, fără ca aceștia să fie nevoiți să ia în primire fizic cerealele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.