Știri crypto & blockchain - Mai puțin de 1% din toți titularii dețin 90% din puterea de vot în cadrul DAO-urilor - Saga a Solana declanșează reacții mixte din partea comunității crypto

Știri crypto & blockchain - Mai puțin de 1% din toți titularii dețin 90% din puterea de vot în cadrul DAO-urilor - Saga a Solana declanșează reacții mixte din partea comunității crypto

Mai puțin de 1% din toți titularii dețin 90% din puterea de vot în cadrul DAO-urilor

Organizațiile autonome descentralizate (DAO) au devenit o forță în ecosistemul crypto în continuă expansiune și sunt adesea considerate ca fiind viitorul guvernanței corporative descentralizate.

DAO-urile sunt organizații fără o ierarhie centralizată și au fost concepute pentru a funcționa într-o manieră ascendentă, astfel încât comunitatea să dețină în mod colectiv și să contribuie la procesul de luare a deciziilor. Cu toate acestea, date recente de cercetare sugerează că aceste DAO-uri nu sunt atât de descentralizate pe cât se dorea să fie.

Un raport al Chainalysis a analizat funcționarea a zece proiecte DAO majore și a constatat că, în medie, mai puțin de 1% din toți titularii dețin 90% din puterea de vot. Constatarea evidențiază o concentrare ridicată a puterii de decizie în mâinile câtorva persoane selectate, o problemă pe care DAO-urile au fost create pentru a o rezolva.

Această concentrare a puterii de decizie a fost evidentă în cazul DAO Solend, un DAO de creditare bazat pe Solana (SOL). Echipa Solend a încercat să preia contul unei whale și să execute ei înșiși lichidarea prin intermediul birourilor extrabursiere (OTC) pentru a evita lichidările în cascadă în toate registrele DEX.

Propunerea de preluare a fost aprobată cu 1,1 milioane de voturi "pentru",  față de 30.000 de voturi "împotrivă", însă, din totalul acestor voturi "pentru", 1 milion au provenit de la un singur utilizator care deținea cantități mari de tokeni de guvernare. Votul a fost ulterior anulat după o ripostă puternică. (Sursa EN)

Saga a Solana declanșează reacții mixte din partea comunității crypto

Echipa Solana a adus telefoanele mobile în Web3 după ce a dezvăluit Saga, dispozitivul mobil Android al Solana, care va fi lansat împreună cu cel mai recent stack al proiectului pentru dezvoltatorii Web3, Solana Mobile Stack. Comunitatea a salutat noua realizare cu diverse reacții, de la compararea proiectului cu Apple și Ethereum până la aducerea în discuție a îngrijorărilor legate de întreruperile de rețea ale Solana.

Vinny Lingham a lăudat mișcarea și a numit-o propriul "moment iPhone" al Web3 și i-a mulțumit co-fondatorului Solana, Anatoly Yakovenko, pentru că a făcut-o posibilă. Între timp, David Ticzon a fost și el impresionat, numind Solana "Apple of Web3" într-un tweet.

Unii membri ai comunității au profitat, de asemenea, de această ocazie pentru a compara progresul Solana cu cel al rețelei Ethereum. Utilizatorul Twitter Thesolmane a subliniat că, în timp ce Solana a lansat un telefon Web3, Ethereum rămâne "fără inovație de ani de zile".Într-un fir de discuție pe Twitter, utilizatorul Nathanweb3 a explicat, de asemenea, cum Solana devine o amenințare tot mai mare pentru Ethereum. Potrivit utilizatorului Twitter, dezvoltatorii SOLANA sunt capabili să înțeleagă deficiențele ETH atunci când vine vorba de experiența utilizatorului. Din acest motiv, echipa Solana abordează problemele și simplifică lucrurile pentru utilizatorii obișnuiți. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.