Știri crypto & blockchain - MakerDAO dorește să investească 500M $ în titluri de stat și obligațiuni cu risc minim - Bitcoin miner-ul Mawson amână toate cheltuielile majore de capital până la normalizarea condițiilor de piață

Știri crypto & blockchain - MakerDAO dorește să investească 500M $ în titluri de stat și obligațiuni cu risc minim - Bitcoin miner-ul Mawson amână toate cheltuielile majore de capital până la normalizarea condițiilor de piață

MakerDAO dorește să investească 500M $ în titluri de stat și obligațiuni cu risc minim

MakerDAO votează în prezent o propunere menită să o ajute să facă față pieței negative și să utilizeze rezervele neexploatate, prin investirea a 500 de milioane de stablecoins Dai (DAI) într-o combinație de titluri de stat și obligațiuni ale Statelor Unite.

Membrii organizației autonome descentralizate (DAO) trebuie să decidă acum dacă DAI-ul latent ar trebui să meargă în întregime în trezorerii pe termen scurt sau să se împartă în proporție de 80% în trezorerii și 20% în obligațiuni corporative.

MakerDAO este organismul de guvernare al protocolului Maker, care emite stablecoins DAI în dolari americani în schimbul depozitelor utilizatorilor de Ether (ETH), Wrapped Bitcoin (wBTC) și aproape 30 de alte criptomonede.

Această propunere reprezintă un pas important pentru Maker DAO, deoarece semnalează intenția sa de a se extinde dincolo de domeniul crypto și de a obține randament din investiții financiare tradiționale "sigure" cu ajutorul emblematicului său DAI.

Unul dintre cei mai mari delegați din MakerDAO, Doo, a votat pentru alocarea împărțită în proporție de 80/20. El a motivat că alocarea ar fi benefică pentru protocol pe termen lung din mai multe motive, inclusiv noua sa expunere la instituțiile financiare tradiționale majore și învățarea de a gestiona finanțele pe o piață bear.

"Deoarece TradFi vede creșterea ratei dobânzii din cauza FED", a declarat Doo, "protocolul Maker care lucrează cu TradFi pentru a profita de dobânzile ridicate ar putea să-și consolideze modelul de venituri." (Sursa EN)

Bitcoin miner-ul Mawson amână toate cheltuielile majore de capital până la normalizarea condițiilor de piață

Compania de minare Bitcoin (BTC), Mawson Infrastructure Group, a declarat că suspendă cheltuielile majore de capital până la normalizarea condițiilor de piață. În plus, firma își reduce în mod voluntar consumul de energie, numit și răspuns la cerere, având în vedere vânzarea de pe piață și prețurile ridicate la electricitate, din cauza inflației.

Mawson a primit ultimul transport de echipamente de minare Bitcoin, Canann A1246 ASIC, în luna iunie și nu mai are plăți restante de efectuat pentru platformele de minare Bitcoin. În ceea ce privește decizia companiei, CEO-ul și fondatorul James Manning a declarat:

"În ciuda unei piețe volatile, Mawson continuă în prezent să se mineze singură și participă, de asemenea, la programe de răspuns la cererea de energie, acolo unde este cazul. În plus, suntem norocoși să nu avem contracte în derulare pentru achiziționarea de echipamente de minare Bitcoin ASIC, ceea ce ne permite să ne concentrăm pe dezvoltarea afacerii noastre de colocare ca sursă alternativă de venituri în timp ce prețul Bitcoin este suprimat.În ultima sa actualizare lunară, Mawson a dezvăluit că deținea peste 40.000 de echipamente de minare Bitcoin cu circuite integrate cu aplicații specifice (ASIC). Împreună, platformele au o rată de hash estimată la 3,35 exahash pe secundă, reprezentând aproximativ 1,675% din rata totală de hash a rețelei Bitcoin. Anul trecut, firma a generat venituri totale de 19,4 milioane de dolari și a cheltuit 6,03 milioane de dolari în cheltuieli de capital, adică în achiziționarea de proprietăți și echipamente. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.