Știri crypto & blockchain - Mediatizarea NFT se va calma, dar conceptul nu va dispărea, speculează fondatorul MEW - Parity Technologies va propune primul parachain de bun comun pentru Polkadot – 08-10-2021

În ultimele luni, tokenii nefungibili, sau NFT, au câștigat o popularitate semnificativă în spațiul crypto, unii dintre ei fiind vânduți cu ...

Știri crypto & blockchain - Mediatizarea NFT se va calma, dar conceptul nu va dispărea, speculează fondatorul MEW - Parity Technologies va propune primul parachain de bun comun pentru Polkadot – 08-10-2021

Mediatizarea NFT se va calma, dar conceptul nu va dispărea, speculează fondatorul MEW

În ultimele luni, tokenii nefungibili, sau NFT, au câștigat o popularitate semnificativă în spațiul crypto, unii dintre ei fiind vânduți cu milioane de dolari. Chiar dacă entuziasmul actual cu privire la NFT-uri se va domoli în cele din urmă, conceptul va continua să existe, potrivit CEO-ului și fondatorului MyEtherWallet, Kosala Hemachandra.

"NFT este în prezent un subiect fierbinte, dar sunt sigur că agitația din jurul său se va stinge în curând", a declarat Hemachandra. "În mod similar, tokenii bazați pe ERC-20 au fost un subiect fierbinte în 2017 datorită ICO-urilor, dar acum nu mai sunt o noutate pentru nimeni, deoarece oamenii folosesc acești tokeni zilnic."

Toți tokenii nefungibili sunt dovediți ca fiind unici și, prin urmare, distincți ca valoare. Ei nu pot fi schimbați unu la unu cu un alt activ de acest tip, deoarece fiecare NFT conține caracteristici distincte verificabile. Aceste diferențe afectează raritatea fiecărui token (și, uneori, utilitatea lor în cadrul unui ecosistem), chiar dacă la prima vedere par a fi superficial similare.

"Valoarea unui NFT se bazează pur și simplu pe cât de mult este dispusă să plătească o persoană interesată de el", a declarat Hemachandra, adăugând:

"Dacă cineva este cu adevărat interesat de un NFT vândut în 2021, sunt sigur că acea persoană va plăti orice sumă pentru a îl cumpăra în 2030. De aceea, nu putem spune că criptomonedele din 2017 nu sunt valoroase acum. Sunt destul de sigur că și acum unii oameni ar dori să pună mâna pe unele dintre aceste obiecte unice la un preț mai mare, dacă actualul proprietar este dispus să vândă." (Sursa EN)

Parity Technologies va propune primul parachain de bun comun pentru Polkadot

Parity Technologies, compania care se află în spatele Polkadot, intenționează să lanseze un nou parachain care ar putea îmbunătăți cazul de utilizare a rețelei.

Parity Technologies a anunțat că "Statemint" este primul parachain de bun comun propus pentru rețeaua Polkadot. Un parachain de bun comun este un parachain căruia i se acordă sloturi prin guvernare, spre deosebire de mecanismul de licitație care stă la baza Polkadot. Metoda licitației nu funcționează eficient pentru toate parachains - adică pentru cele care ar putea fi considerate "bunuri comune".

Ca lanț de active generice, Statemint ar permite oricui să implementeze un activ în rețea, atâta timp cât oferă garanții sub formă de DOT, criptomoneda nativă a Polkadot, sau KSM în cazul lui Kusama.

"Statemint va permite unor entități diverse, de la artiști care emit tokeni pentru munca lor, până la bănci centrale care emit monede digitale ale Băncii Centrale, să își desfășoare activele în rețeaua Polkadot", a explicat Parity Technologies, adăugând:

"Codificând aceste standarde ca logică de primă clasă în lanț și permițând utilizarea activelor de către conturi care nu dețin DOT, utilizatorii se vor confrunta cu taxe și fricțiuni mai mici atunci când își folosesc activele în rețea."

Echipa Polkadot nu a precizat când va fi propus lanțul generic de active Statemint, ci doar că dezvoltarea va începe în curând.

Fiind un proiect axat pe interoperabilitate, Polkadot a crescut în clasamentul pieței crypto în ultimul an. DOT a devenit a patra cea mai mare piață futures crypto, subliniind cererea enormă pentru acest activ. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum