Știri crypto & blockchain - Membrii MakerDAO resping propunerea pentru mai multă centralizare - Fork-ul Ethereum este un succes iar Sepolia testnet se pregătește să testeze Merge

Știri crypto & blockchain - Membrii MakerDAO resping propunerea pentru mai multă centralizare - Fork-ul Ethereum este un succes iar Sepolia testnet se pregătește să testeze Merge

Membrii MakerDAO resping propunerea pentru mai multă centralizare

Într-o victorie majoră pentru descentralizare, membrii MakerDAO, protocolul de împrumut din spatele stablecoin-ului Dai (DAI), au respins o serie de propuneri care ar fi dus la o mai mare centralizare a structurii de guvernanță a protocolului.

Membrii MakerDAO s-au prezentat pentru a lua în considerare trei propuneri care ar fi reorganizat conducerea organizației autonome descentralizate (DAO) în ceva care seamănă mai mult cu o corporație tradițională, cu tot cu un consiliu de administrație.

Propunerile au fost redactate ca potențiale soluții pentru a face DAO mai eficientă și mai capabilă să execute "decizii la nivel înalt". Autorul uneia dintre propuneri și membru al MakerDAO Protocol Engineering Core Unit, Sam McPherson, și-a exprimat frustrarea cu privire la actualul model de guvernanță, scriind pe Twitter:

"Statu quo-ul nu funcționează... DAO nu este în prezent configurat pentru a lua decizii la nivel înalt, ceea ce duce la paralizie decizională sau la părți mai puțin informate care iau decizii suboptime".

Prima propunere, denumită LOVE-001, sugera crearea unei noi "unități centrale de supraveghere". În esență, această propunere ar fi înființat o nouă unitate care ar fi "auditat periodic activitatea altor unități centrale" - un mod tehnic de a spune că o autoritate mai centralizată ar fi capabilă să exercite un control suplimentar asupra deciziilor privind noile garanții.

Peste 60% din cei 293.911 tokeni de guvernanță delegați de Maker (MKR) au fost folosiți pentru a vota împotriva propunerii LOVE-001. (Sursa EN)

Fork-ul Ethereum este un succes iar Sepolia testnet se pregătește să testeze Merge

Hard fork-ul Gray Glacier, care a întârziat cu o bombă de dificultate, a intrat în funcțiune pe Ethereum fără probleme, potrivit dezvoltatorilor de bază ai rețelei, inclusiv Tim Beiko de la Fundația Ethereum.

Rețeaua de testare Sepolia este, de asemenea, pregătită să treacă prin încercarea de fuziune și este penultima rețea de testare care trece prin încercare înainte de fuziunea oficială.

Potrivit Etherscan, hard fork-ul Gray Glacier a fost inițiat pe blocul cu numărul 15050000. Hard fork-ul va întârzia acum bomba de dificultate cu aproximativ 700.000 de blocuri sau 100 de zile, oferindu-le dezvoltatorilor până la mijlocul lunii octombrie pentru a finaliza mult așteptata Merge.

Managerul de comunitate al Fundației Ethereum, Tim Beiko, a mers prompt să noteze pe Twitter, mai târziu, că la 20 de blocuri după fork, toate notele monitorizate au rămas sincronizate, declarând:

"20 de blocuri după bifurcație și arată bine: toate nodurile monitorizate, cu excepția @OpenEthereumOrg, care nu acceptă bifurcația, sunt sincronizate. Nu există blocuri pe vechiul lanț până acum!"

Dezvoltatorul ecosistemului Ethereum, Nethermind, a confirmat, de asemenea, pe Twitter, succesul hard fork-ului, adăugând că bomba de dificultate a fost amânată cu succes.

Bomba de dificultate este un mecanism pus în aplicare pentru a descuraja treptat Ether (ETH) miners de la minarea proof-of-work (PoW) pe Ethereum, înainte de eventuala fuziune a rețelei cu lanțul Beacon, bazat pe proof-of-stake (PoS).Acest lucru se face prin creșterea nivelului de dificultate a puzzle-urilor din algoritmul de minare PoW, ceea ce duce la timpi de bloc mai lungi și la mai puține recompense pentru minarea ETH. Mecanismul ar face, de asemenea, ca fuziunea să fie semnificativ mai complicată pentru dezvoltatori, datorită încetinirii treptate a creării de blocuri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.