Știri crypto & blockchain - Microsoft câștigă un brevet american pentru un "serviciu de tokeni independenți de ledger” - VeChain lansează o platformă blockchain pentru a încuraja raportarea datelor privind emisiile de carbon – 28-12-2021

Gigantul tehnologic american, Microsoft, a obținut un brevet legat de blockchain pentru tehnici de implementare a unui sistem de gestionare a tokenilor cross-chain.

Știri crypto & blockchain - Microsoft câștigă un brevet american pentru un "serviciu de tokeni independenți de ledger” - VeChain lansează o platformă blockchain pentru a încuraja raportarea datelor privind emisiile de carbon – 28-12-2021

Microsoft câștigă un brevet american pentru un "serviciu de tokeni independenți de ledger”

Gigantul tehnologic american, Microsoft, a obținut un brevet legat de blockchain pentru tehnici de implementare a unui sistem de gestionare a tokenilor cross-chain.

Biroul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite (USPTO) a acordat brevetul filialei Microsoft, Microsoft Technology Licensing.

Înregistrat în februarie 2019, brevetul descrie un "serviciu de tokeni independenți de ledger", sau un serviciu software care permite persoanelor și organizațiilor să creeze și să gestioneze tokeni în mai multe rețele și platforme de distributed ledger.

Printre exemplele de astfel de platforme din dosarul de brevet, se numără principala platformă blockchain Ethereum, Hyperledger Fabric, susținută de IBM, platforma blockchain pentru întreprinderi Quorum a JPMorgan, R3 Corda și Chain Core.

Sistemul informatic descris urmărește să pună la dispoziția utilizatorului unul sau mai multe "șabloane de tokeni", fiecare dintre acestea corespunzând unui tip de activ fizic sau digital. Serviciul de tokeni independenți de distributed ledger este conceput pentru a acționa ca o interfață unică pentru gestionarea ciclului de viață al tokenilor pe mai multe blockchains, permițând dezvoltatorilor să scrie cod pentru tranzacționarea și gestionarea tokenilor "într-o manieră care este independentă față de rețelele de registre distribuite subiacente".

Potrivit autorilor brevetului, sistemul descris "face ca dezvoltarea să fie mai eficientă pentru cazurile de utilizare comercială emergente care implică trecerea granițelor distributed ledger". (Sursa EN)

VeChain lansează o platformă blockchain pentru a încuraja raportarea datelor privind emisiile de carbon

Platforma de gestionare a lanțului de aprovizionare, VeChain, a anunțat un nou serviciu pentru combinarea întreprinderilor care își revizuiesc practicile de gestionare a datelor privind amprenta de carbon.

Noul serviciu, detaliat într-o postare pe Medium, combină tehnologia de ledger descentralizat cu un model de afaceri de tip software-as-a-service (SaaS).

Serviciul SaaS pentru amprenta digitală de carbon "permite utilizatorilor de întreprinderi să înregistreze date cheie și să le integreze cu furnizori de asigurare terță parte de top la nivel mondial în cadrul rețelei de parteneriat VeChain. Aceste date pot fi transformate ulterior în noi tipuri de valoare și pot îmbunătăți performanța de sustenabilitate în întreaga organizație".

În anunț, VeChain a citat obstacolele legate de încredere și transparență în lanțurile de aprovizionare tradiționale, atunci când se colectează datele privind emisiile de carbon ale companiilor. Un blockchain public rezolvă această problemă, oferind o responsabilitate transparentă pentru toate straturile rețelei lanțului de aprovizionare:

"Serviciul SaaS VeChain Digital Carbon Footprint, bazat pe blockchain, oferă o platformă cuprinzătoare și scalabilă pentru ca orice întreprindere să poată calcula, urmări și raporta mai bine inițiativele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pe întregul lanț valoric."

Alexandre Gellert Paris, ofițer de program asociat, la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, a remarcat recent că "blockchain poate contribui la o mai mare implicare, transparență și angajament din partea părților interesate și poate ajuta la crearea încrederii și la dezvoltarea de soluții inovatoare în lupta împotriva schimbărilor climatice, ceea ce duce la o acțiune sporită în domeniul climei." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.