Știri crypto & blockchain - Minarea industrială a Bitcoin dă o nouă viață unui mic oraș texan - NYDIG achiziționează firma de micro-plăți, Bitcoin Bottlepay – 18-01-2022

Știri crypto & blockchain - Minarea industrială a Bitcoin dă o nouă viață unui mic oraș texan - NYDIG achiziționează firma de micro-plăți, Bitcoin Bottlepay – 18-01-2022

Minarea industrială a Bitcoin dă o nouă viață unui mic oraș texan

Doi giganți ai minării de Bitcoin (BTC) se luptă pentru energie electrică ieftină, într-un orășel din Texas.

Atât Bitdeer, o companie de minare care s-a desprins din gigantul chinez, Bitmain, cât și Riot Blockchain, una dintre cele mai importante firme de minare Bitcoin cotate la bursă din Statele Unite, operează centre de date găzduite într-o fostă instalație de topire a aluminiului din orașul texan, Rockdale.

Instalația de topire a aluminiului din oraș a fost anterior cea mai mare din lume, până când compania care o conducea, Alcoa, a început să își înceteze activitatea în 2008. Potrivit lui Lee Bratcher, președintele Texas Blockchain Council, capacitatea energetică a instalației a fost irosită de la plecarea Alcoa și până la instalarea Bitcoin miners.

În ciuda faptului că Rockdale este un mic oraș rural cu doar 5.600 de locuitori, prezintă toate avantajele căutate de miners la scară industrială - politicieni favorabili criptomonedelor, terenuri mari care găzduiesc infrastructură industrială abandonată și gata de reconversie, precum și prețuri de electricitate foarte mici datorită pieței dereglementate din Texas.

Primarul din Rockdale, John King, descrie relația dintre operatorul local de rețea, Electric Reliability Council of Texas, și miners, ca fiind reciproc avantajoasă. El a subliniat că miners consumă în mod regulat energie electrică, care altfel ar fi irosită și, de asemenea, pot opri instantaneu operațiunile în cazul în care ar fi nevoie de energie în altă parte. El a adăugat:

"Miners se angajează să cumpere o anumită cantitate de energie electrică și ceea ce fac este să o revândă la [valoarea] pieței și să obțină un profit. Ei au un contract de doi sau trei cenți... și o pot vinde cu 9 dolari pe kilowatt/oră". (Sursa EN)

NYDIG achiziționează firma de micro-plăți Bitcoin, Bottlepay

Firma de investiții în Bitcoin (BTC), New York Digital Investment Group, sau NYDIG, a anunțat achiziția serviciului de micro-plăți, Bottlepay, cu sediul în Marea Britanie, pentru o sumă estimată între 280 și 300 de milioane de dolari.

NYDIG a participat anterior la runda de finanțare de 15,4 milioane de dolari a companiei în luna februarie, o rundă care a fost condusă de investitorul miliardar britanic, Alan Howard și în urma căreia compania a fost evaluată la peste 50 de milioane de dolari.

Utilizând rețeaua Bitcoin, Lightning Network, serviciul de aplicații mobile al Bottlepay permite utilizatorilor din Marea Britanie și Europa să transfere sume mici, cunoscute sub numele de micro-plăți, de Bitcoin și de monede fiat tradiționale, cum ar fi lira sterlină și euro.

În luna martie, după integrările anterioare ale Discord și Reddit, aplicația digitală a anunțat integrarea plăților Bitcoin în platforma de socializare Twitter, permițând deținătorilor de conturi să trimită activul cu ajutorul formatului simplu de tweet "@bottlepay send 1.000 sats to @twitteruser".

Fondatorul Bottlepay, Pete Cheyne, și-a împărtășit optimismul cu privire la viitorul serviciului de plăți în urma achiziției de către NYDIG:

"Când ne-am propus să construim Bottlepay, am vrut să deblocăm infrastructura financiară a viitorului. Suntem încântați să ne alăturăm unui lider al industriei precum NYDIG, care împărtășește viziunea noastră asupra viitorului banilor." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.