Știri crypto & blockchain - Moneda de confidențialitate Monero crește pe fondul planurilor de impozitare din SUA - Firma fintech Figure, bazată pe blockchain, strânge 200 de milioane $ - 23-08-2021

Odată cu vestea că planul de impozitare propus de președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar impune raportarea fiscală a tranzacțiilor comerciale care depășesc 10.000 $, valoarea monedei Monero (XMR) a crescut cu 31%.

Știri crypto & blockchain - Moneda de confidențialitate Monero crește pe fondul planurilor de impozitare din SUA - Firma fintech Figure, bazată pe blockchain, strânge 200 de milioane $ - 23-08-2021

Moneda de confidențialitate Monero crește pe fondul planurilor de impozitare din SUA

Odată cu vestea că planul de impozitare propus de președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar impune raportarea fiscală a tranzacțiilor comerciale care depășesc 10.000 $, valoarea monedei Monero (XMR) a crescut cu 31%.

Planul de impozitare al lui Biden pentru familiile americane ar impune exchange-urilor și custozilor să implementeze măsuri de raportare mai stricte pentru a ajuta la detectarea evaziunii fiscale și a spălării de bani. De asemenea, băncile și instituțiile financiare ar fi obligate să raporteze informații privind intrările/ieșirile din conturi către Internal Revenue Service pentru a ajuta la descoperirea veniturilor nedeclarate.

Agenda Departamentului Trezoreriei, care a fost publicată, a precizat că activitatea comercială cu criptomonede a rămas relativ mică, dar se așteaptă să crească în următorul deceniu.

"În ciuda faptului că reprezintă o parte relativ mică a veniturilor de afaceri în prezent, este probabil ca tranzacțiile cu criptomonede să crească în importanță în următorul deceniu, în special în prezența unui regim de raportare a conturilor financiare pe scară largă", se arată în raport.

Monero a condus clasamentul în topul 100 al capitalizării pieței criptomonedelor, cu o creștere de 31%. Prețul monedei a urcat de la 230 $ la 304 $ în cursul nopții.

În prezent, există tehnologii suplimentare care pot anonimiza tranzacțiile multor criptomonede bine cunoscute, dar Monero rămâne una dintre puținele monede axate exclusiv pe confidențialitate și este cea mai mare de acest tip după capitalizarea de piață. (Sursa EN)

Firma fintech Figure, bazată pe blockchain, strânge 200 de milioane $

Startup-ul fintech, Figure Technologies, bazat pe blockchain, a obținut o finanțare majoră pentru misiunea sa de a îmbunătăți industria serviciilor financiare cu ajutorul blockchain-ului, Provenance.

Figure a anunțat că firma a strâns 200 de milioane $ într-o rundă din seria D, condusă de Morgan Creek Digital Funding și de fondul de capitaluri proprii axat pe active digitale 10T Holdings. Cu alți investitori existenți, precum Digital Currency Group, noua finanțare aduce evaluarea Figure la 3,2 miliarde $.

Co-fondatorul Figure, Mike Cagney, a declarat că noua finanțare va ajuta compania să încheie noi tranzacții pentru operațiunile sale de creditare, să își dezvolte instrumentul de plăți Figure Pay și să obțină o cartă de bancă națională de la Oficiul de Control al Monedei din Statele Unite ale Americii (United States Office of the Comptroller of the Currency).

Odată cu cea mai recentă rundă de finanțare, Figure își extinde consiliul de administrație cu directori de la investitorii principali, inclusiv partenerul general al Morgan Creek, Sachin Jaitly, și co-fondatorul 10T, Stan Mironshik. "Figure construiește o infrastructură de împrumut, tranzacționare și decontare de ultimă generație pentru ecosistemul de active digitale", a declarat Dan Tapiero, partener general al 10T.

Înființată în 2018, Figure este un holding privat blockchain, finanțat prin capital de risc, care dezvoltă produse pentru împrumuturi, gestionarea activelor, servicii bancare și plăți, toate acestea fiind bazate pe blockchain-ul Provenance. Co-fondatorul Figure, Cagney, este, de asemenea, fondatorul companiei americane de finanțare personală online, SoFi. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.