Știri crypto & blockchain - Moonbirds va stoca arta NFT in chain - Noul model GameFi free-to-own este de mare risc , potrivit lui CZ

Știri crypto & blockchain - Moonbirds va stoca arta NFT in chain - Noul model GameFi free-to-own este de mare risc , potrivit lui CZ

Moonbirds va stoca arta NFT in chain

PROOF, comunitatea privată din spatele colecției de tokeni nefungibili (NFT) Moonbirds, a anunțat că își mută colecția de tokeni complet "in chain" - permițând ca imaginile să fie complet conținute în smart contract-ul de bază.

În cadrul unui livestream al comunității, numit Future PROOF, Harri Thomas, director de produse la PROOF, a explicat că noua abordare va însemna că, în viitor, imaginea vizibilă a unui NFT Moonbird va fi "construită din contractul însuși din straturi de artă, care vor fi stocate pe blockchain:"

"Am vorbit despre a pune birds "on chain", așa că mă aflu aici să vă spun că ele nu vor fi doar ON chain, ci vor fi puse IN chain."

Thomas a explicat că NFT-urile lor bazate pe Ethereum vor fi diferite de majoritatea celorlalte NFT-uri, care sunt pur și simplu tokeni care indică locul în care imaginile sunt stocate în afara lanțului.

"Aceasta este o abordare neobișnuită. Cu siguranță nu este unică", a explicat Harris, adăugând că un alt exemplu de proiect NFT care folosește aceeași abordare este OnChainMonkey, o colecție NFT de 10K PFP lansată în 2021.

Thomas a refuzat să ofere o dată pentru momentul în care colecția NFT va face această schimbare, dar a menționat că este un "obiectiv principal" pentru echipa de smart contracts, așa că "sperăm că nu prea mult timp".

Co-fondatorul și directorul de produs Justin Mezzell, care a fost una dintre gazdele transmisiunii live, a adăugat:

"Este grozav să intri în acel spațiu rarefiat al unui proiect complet in chain și să te asiguri că acest proiect este într-adevăr complet descentralizat și vizibil doar pentru generații."

Livestream-ul a dezvăluit, de asemenea, că prima expansiune oficială a colecției Moonbirds de la PROOF, cunoscută sub numele Moonbird Mythics, este așteptată să fie lansată la începutul anului 2023. (Sursa EN)

Noul model GameFi free-to-own este de mare risc , potrivit lui CZ

Changpeng "CZ" Zhao, CEO al Binance, a criticat crearea unui nou model de afaceri "free-to-own" în spațiul GameFi, scriind:

"Dacă totul va fi gratuit în lume, de ce trebuie să muncim atât de mult...".

Directorul general al Binance a explicat apoi că nimic nu este absolut gratuit, arătând modul în care exchange-ul poate oferi taxe de tranzacționare zero pentru perechi Bitcoin și Ether, datorită veniturilor adecvate generate de alte perechi de tranzacționare. Acesta a adăugat că noile proiecte care permit jucătorilor să se înscrie gratuit pot fi de mare risc pentru cei care le adoptă timpuriu.

Firma care se confruntă cu cea mai mare parte a criticilor lui CZ este startup-ul de jocuri Limit Break, care a strâns 200 de milioane de dolari în finanțare cu capital de risc pe 29 august.

La început, comunitatea este capabilă să înceapă gratuit, deținând proprietatea NFT-urilor care, la rândul lor, acționează ca fabrici care generează noi NFT-uri pentru joc și produse cosmetice. Ideea este că, din moment ce NFT-urile sunt oferite gratuit, jucătorii nu sunt presați să recupereze costul investiției lor cât mai repede posibil și, prin urmare, pot rămâne și juca jocul pentru mult mai mult timp.

Ryan Foo, economist de jocuri la Delphi Digital, a declarat că Limit Break ia doar 10% din taxa de tranzacție pentru NFT-uri. În săptămânile care au trecut de la lansarea NFT-urilor, au fost tranzacționate obiecte de colecție în valoare de aproximativ 3.900 ETH, ceea ce a dus la un venit contabil de peste 600.000 de dolari.În ultimele luni, jocurile blockchain s-au confruntat cu critici severe din partea veteranilor din industria jocurilor de noroc pentru că se concentrează pe "a face bani" în loc să se bucure. De exemplu, Mojang Studios, creatorul Minecraft, a declarat că va interzice integrările NFT, citând "prețurile speculative" și "mentalitatea de investiție" care îndepărtează experiența de joc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.