Știri crypto & blockchain - Nasdaq se asociază cu XP pentru a lansa un exchange crypto în Brazilia - Propunerea de guvernanță PancakeSwap stabilește un plafon maxim de 750 de milioane de CAKE

Știri crypto & blockchain - Nasdaq se asociază cu XP pentru a lansa un exchange crypto în Brazilia - Propunerea de guvernanță PancakeSwap stabilește un plafon maxim de 750 de milioane de CAKE

Nasdaq se asociază cu XP pentru a lansa un exchange crypto în Brazilia

XP a informat că XTAGE se va lansa în al doilea trimestru al anului 2022 și va fi complet integrat în ecosistemul XP Inc - cea mai mare agenție de brokeraj de investiții din Brazilia, cu peste 3,5 milioane de clienți și 168 de miliarde de dolari de active în custodie.

XP a precizat că exchange-ul va oferi inițial cumpărarea și vânzarea de criptomonede, dar intenția este ca platforma să susțină și alte active digitale și produse de investiții bazate pe active crypto.

"Crearea XTAGE reprezintă o etapă importantă în avansarea pieței activelor digitale și în capacitatea noastră de a oferi investitorilor un acces mai mare la ecosistemul activelor digitale. Prin parteneriatul tehnologic cu Nasdaq, suntem încrezători că XP va funcționa pe o infrastructură inovatoare și robustă", a declarat Lucas Rabechini, director de produse financiare la XP.

Roland Chai, vicepreședinte executiv și șef al infrastructurii tehnologice de piață la Nasdaq, a subliniat că parteneriatul dintre Nasdaq și XP va deschide noi oportunități pentru companii și investitori.

Aceasta nu este prima dată când Nasdaq încheie un parteneriat cu o companie braziliană pe piața criptomonedelor. În 2019, compania americană a încheiat un parteneriat cu Hashdex pentru a lansa primul ETF Bitcoin Spot din lume. (Sursa EN)

Propunerea de guvernanță PancakeSwap stabilește un plafon maxim de 750 de milioane de CAKE

PancakeSwap, aplicația de finanțare descentralizată (DeFi) construită pe Binance Smart Chain, sinonimă cu serviciul său de creare automată a pieței (AMM) și cu stilul său de branding excentric, a lansat o propunere de guvernanță pentru cea de-a doua iterație a foii sale de parcurs.

Piesa centrală a noii versiuni a documentului lite a sugerat un plafon de aprovizionare impus pentru tokenul nativ al proiectului, PancakeSwap (CAKE). Funcționând în prezent cu o ofertă circulantă de 293,4 milioane, conform datelor cantitative verificate de CoinMarketCap, documentul a recomandat o cifră maximă de 750 de milioane.

O fereastră de vot pentru guvernare a fost deschisă comunității pentru o perioadă de 24 de ore și a atras 11 008 360,64 de voturi CAKE, o majoritate covârșitoare de 98,80% dintre votanți susținând admiterea propunerii.

Rezultatul final al instantaneului a fost evaluat de către echipă ca fiind unul uimitor de pozitiv, deoarece și-au notat intențiile de a implementa modificările în viitorul apropiat."În primul rând, perioada de derulare, de trei ani este o estimare foarte conservatoare, bazată pe calculele de 14,25 CAKE per bloc. De fapt, emisiile noastre efective de CAKE sunt de aproximativ 10,5 CAKE pe bloc, datorită arderilor suplimentare aduse de arderile noastre săptămânale (arderi de taxe de tranzacționare etc.). Pe baza unui calcul de 10,5 CAKE pe bloc, pista noastră efectivă va fi de 4,2 ani." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.