Știri crypto & blockchain - Noile MetaStable Pools de la Balancer încearcă să faciliteze schimburile de active wrapped - Cedi digital din Ghana trebuie să egaleze criptomonedele, afirmă Afroblocks – 17-12-2021

Automated market maker (AMM) și protocolul financiar descentralizat (DeFi), Balancer, au anunțat că au încheiat un parteneriat cu platforma de staking bazată pe DAO, Lido, pentru a introduce un program de stimulare, MetaStable Pool.

Știri crypto & blockchain - Noile MetaStable Pools de la Balancer încearcă să faciliteze schimburile de active wrapped - Cedi digital din Ghana trebuie să egaleze criptomonedele, afirmă Afroblocks – 17-12-2021

Noile MetaStable Pools de la Balancer încearcă să faciliteze schimburile de active wrapped

Automated market maker (AMM) și protocolul financiar descentralizat (DeFi), Balancer, au anunțat că au încheiat un parteneriat cu platforma de staking bazată pe DAO, Lido, pentru a introduce un program de stimulare, MetaStable Pool.

MetaStable Pools sunt pool-uri de lichiditate special concepute pentru a funcționa cu tokeni foarte corelați (dar nu cu tokeni hard-pegged), cum ar fi activele wrapped. Utilizatorii vor putea crea swap-uri între MetaStable pools și activele integrate în alte pool-uri de lichiditate, beneficiind în același timp de prețuri de swap mai mici și eliminând necesitatea unor pool-uri stabile individuale specifice swap-urilor. De asemenea, acestea vor preveni diluarea lichidității din pool-urile existente și vor crește valoarea maximă a tranzacțiilor, potrivit comunicatului.

Prima listare a pool-urilor, de staked Ether (stETH) și wrapped staked Ether (wstETH), are ca scop oferirea de lichiditate pentru stakerii din rețeaua Ethereum. Pool-ul va fi sponsorizat atât de recompense LDO, cât și de recompense BAL, cu o alocare de 2.500 BAL pe săptămână și încă 25.000 LIDO pe săptămână pentru prima lună.

În iulie, Balancer a introdus pool-uri stabile cu spread-uri mai strânse și derapaje mai mici decât celelalte pool-uri ale platformei. Această actualizare a făcut din Balancer singurul formator de piață automatizat cu 3 tipuri diferite de pool-uri de lichiditate: ponderate, elementare și stabile.

CEO-ul de la Unstoppable Domains a prezis că piața stablecoin va ajunge la 1T$ până în 2025 - sau poate chiar mai devreme. Cu toate acestea, el a subliniat că proliferarea stablecoins ar putea da naștere la preocupări legate de volatilitate. (Sursa EN)

Cedi digital din Ghana trebuie să egaleze criptomonedele, afirmă Afroblocks

Cea mai recentă inițiativă privind moneda digitală a băncii centrale (CBDC) a Băncii din Ghana (BoG) a fost întâmpinată cu scepticism, Afroblocks, o asociație independentă internă, speculând lipsa de claritate cu privire la intențiile băncii centrale.

Afroblocks (anterior Blockchain Society Ghana) a avertizat BoG să se îndepărteze de "vechea gândire financiară tradițională de tip siloz" în timp ce își planifică și dezvoltă moneda digitală.

Mai degrabă, co-fondatorul Afroblocks, Omar Majdoub, a declarat că succesul unei CBDC în Ghana va consta în capacitatea sa de a imita criptomonedele moderne - adică de a fi fără frontiere și descentralizată.

BoG a încheiat un parteneriat cu firma germană de tipărire a titlurilor de valoare Giesecke+Devrient (G+D) pentru proiectul CBDC, care va oferi o soluție bazată pe cerințele unice ale Ghanei și ale cetățenilor săi. În cadrul parteneriatului, G+D va utiliza soluția CBDC proprie, Filia, pentru a emite versiunea digitală a cedi-ului din Ghana, care va fi testată de băncile, întreprinderile și cetățenii locali.

În pofida implicării G+D în proiectul pilot CBDC din Ghana, Majdoub a remarcat lipsa de dorință a BOG de a discuta deschis despre evoluții cu organizații locale cu experiență și expertiză similare:

"Detaliile publice cu privire la CBDC sunt foarte puține. Am fi mai mult decât dispuși să contribuim cu expertiza noastră, dacă ni se solicită".

Majdoub a pus la îndoială, de asemenea, poziția Ghanei cu privire la activele crypto, deoarece țara nu oferă în prezent claritate de reglementare legată de criptomonede.

Încurajând succesul e-cedi, care va fi lansat în curând, Majdoub a îndemnat banca centrală să pună la dispoziția publicului larg planurile CBDC și "intențiile sale privind criptomonedele". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.