Știri crypto & blockchain - Noile plăci RTX 3070 și 3080 Ti de la Nvidia încearcă să se adreseze gamerilor și crypto miners - O bancă de investiții europeană prezice un deficit de investiții în blockchain și tehnologie – 26-08-2021

Noile plăci grafice 3070 Ti și 3080 Ti de la Nvidia vor fi lansate cu limitatoare de viteză de hash rate Ethereum încorporate atunci când vor fi puse în vânzare.

Știri crypto & blockchain - Noile plăci RTX 3070 și 3080 Ti de la Nvidia încearcă să se adreseze gamerilor și crypto miners - O bancă de investiții europeană prezice un deficit de investiții în blockchain și tehnologie – 26-08-2021

Noile plăci RTX 3070 și 3080 Ti de la Nvidia încearcă să se adreseze gamerilor și crypto miners

Noile plăci grafice 3070 Ti și 3080 Ti de la Nvidia vor fi lansate cu limitatoare de viteză de hash rate Ethereum încorporate atunci când vor fi puse în vânzare. Nvidia a anunțat lansarea în așteptare a noilor plăci în timpul livestream-ului său Computex 2021, unde a dezvăluit specificațiile și datele de lansare pentru ambele modele.

De un interes deosebit pentru pasionații de criptomonede este decizia Nvidia de a lansa cardurile cu limitatoare încorporate, menite să limiteze utilitatea lor de minare de Ether.

Compania se angajase anterior să creeze o placă specifică crypto, concepută pentru minarea Ether (ETH) și a altor criptomonede compatibile cu GPU. Mișcarea a fost concepută pentru a îndepărta cererea de la potențialii crypto miners, dar insistența Nvidia de a lansa toate GPU-urile sale mai noi cu limitatoare de crypto-limitatoare sugerează că acest plan ar putea să nu fie atât de definitiv precum se aștepta la început.

Cel mai recent, Nvidia a declarat în raportul său privind câștigurile din primul trimestru că nu a putut evalua cu exactitate cererea venită din partea crypto miners. Asta în ciuda faptului că prețurile de pe piața neagră ale gamei sale 3000 se vând cu până la 300% mai mult decât cele cu amănuntul, acumulând deja milioane de dolari în vânzări estimate pe piața secundară.

În timp ce modelele 3060, 3070 și 3080 (inclusiv modelele sale Ti) vor dispune toate de GPU-uri Lite Hash Rate (LHR) special concepute, Nvidia nu a făcut nicio mențiune despre seria de plăci 3090. Poziționată la capătul superior al gamei de produse Nvidia, gama 3090 ocupă un nivel de preț suficient de ridicat pentru ca cererea sa din partea gamerilor sau a miners să fie în general limitată pentru început.

Mai mult, o comparație între 3080 Ti și 3090 arată că prima este aproape la fel ca cea de-a doua. Singura diferență este că 3090 include 24 GB de memorie RAM video, față de cei 12 GB ai lui 3080. (Sursa EN)

O bancă de investiții europeană prezice un deficit de investiții în blockchain și tehnologie

Uniunea Europeană se află în urma Chinei și a Statelor Unite în ceea ce privește investițiile în blockchain și AI, potrivit Băncii Europene de Investiții.

BEI a declarat că anticipează un deficit continuu de investiții de aproximativ 10 miliarde de euro (12 miliarde de dolari) în ambele tehnologii. China și SUA reprezintă în prezent 80% din cele 25 de miliarde de dolari investiți la nivel global în blockchain și inteligență artificială, UE reprezentând doar 7% din această cifră, a relatat Reuters.

Banca a afirmat că investițiile insuficiente în ambele sectoare în comparație cu alte regiuni reprezintă un semn că UE nu a reușit să transpună cunoștințele științifice în modele de afaceri aplicabile.

"Companiile și guvernele din Europa investesc substanțial sub așteptări în AI și blockchain în comparație cu alte regiuni de top și a devenit clar că Uniunea Europeană se străduiește să își transpună excelența științifică în aplicații de afaceri și succes economic", se arată în raport.

BEI a declarat că se așteaptă ca investițiile în ambele tehnologii să contribuie la redresarea globală COVID-19 în sectoare care variază de la sănătate la servicii financiare. Banca a declarat că va fi nevoie de finanțare suplimentară de pe piețele private dacă UE intenționează să țină pasul cu concurenții mondiali.

"Schemele de sprijin ale UE și ale statelor membre ar putea acoperi o parte din decalaj, dar piețele private vor trebui în mod clar să contribuie la restul", a declarat banca. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.