Știri crypto & blockchain - Nokia anunță o piață de date alimentată de blockchain - Tehnologie profundă: De ce executivii C-suite urmăresc blockchain – 19-08-2021

Producătorul de smartphone-uri Nokia a anunțat lansarea Nokia Data Marketplace - serviciul de infrastructură de piață de date de nivel enterprise, bazat pe blockchain, al companiei.

Știri crypto & blockchain - Nokia anunță o piață de date alimentată de blockchain - Tehnologie profundă: De ce executivii C-suite urmăresc blockchain – 19-08-2021

Nokia anunță o piață de date alimentată de blockchain

Producătorul de smartphone-uri Nokia a anunțat lansarea Nokia Data Marketplace - serviciul de infrastructură de piață de date de nivel enterprise, bazat pe blockchain, al companiei.

Într-un comunicat emis, Nokia a dezvăluit că noul său serviciu blockchain oferă, după cum se pare, tranzacții și analize de date în cadrul unei infrastructuri blockchain private și securizate, cu permisiune.

Ca parte a anunțului, Nokia a declarat că clienții din diverse industrii pot participa la rețeaua blockchain, valorificând avantajele tehnologiei descentralizate pentru transferul de date de încredere.

Un extras din comunicat spune așa: "În acest moment, Nokia este o companie de telecomunicații:

"Acest lucru [Nokia Data Marketplace] permite o gamă largă de cazuri de utilizare pe verticală, inclusiv încărcarea vehiculelor electrice, monetizarea datelor de mediu, automatizarea lanțului de aprovizionare și întreținerea preventivă care alimentează numeroase segmente verticale, inclusiv transporturile, porturile, energia, orașele inteligente și asistența medicală."

Ca parte a potențialului de integrare verticală al pieței sale de date blockchain, Nokia a declarat, de asemenea, că noul serviciu ar putea permite altor furnizori de servicii de comunicații să dezvolte rețele similare.

"Cu Nokia Data Marketplace, întreprinderile și furnizorii de servicii de comunicații sociale pot beneficia acum de informații mai bogate și de modele predictive pentru a stimula modalitățile digitale de lucru și pentru a exploata noi fluxuri de venituri", a adăugat Friedrich Trawoeger, vicepreședinte al serviciilor cloud și cognitive la Nokia. (Sursa EN)

Tehnologie profundă: De ce executivii C-suite urmăresc blockchain

Blockchain este văzut ca un domeniu de interes major în rândul întreprinderilor care doresc să investească în soluții de tehnologie avansată, potrivit unui nou raport.

Un sondaj realizat la nivelul întregului sector de către firma de calcul cuantic Seeqc arată că 67% dintre factorii de decizie executivă se tem să rămână în urma concurenților atunci când vine vorba de tehnologii emergente. Ținând cont de acest lucru, 57% dintre marile întreprinderi dezvoltă în mod activ soluții deep-tech pentru a rezolva probleme de afaceri specifice, iar blockchain se află printre primele cinci domenii de interes.

"Deep tech" este o tehnologie aplicată care urmărește să rezolve probleme până acum insurmontabile cu ajutorul unor noi tehnici științifice

Raportul realizat de Seeqc arată că învățarea automată și inteligența artificială sunt principalele domenii de interes pentru firmele care urmăresc soluții deep-tech, 50% dintre respondenți numindu-le preocuparea lor principală.

Următoarea aplicație deep-tech prioritizată de companii este imprimarea 3D la scară largă (35%), urmată de soluțiile de energie regenerabilă (34%) și de calculul cuantic (34%).

Aproximativ 32% dintre respondenți au evidențiat blockchain și criptomonedele ca fiind principala lor preocupare, înaintea dronelor și roboticii avansate (29%), atenuării schimbărilor climatice (29%), sateliților și tehnologiei spațiale (25%), vehiculelor autonome (23%) și calculului neuromorfic (23%).

Întrebați de ce urmăresc implementări de tehnologie profundă, majoritatea respondenților au declarat că au fost martori la progresele concurenților în acest domeniu și s-au simțit obligați să țină pasul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.