Știri crypto & blockchain - Noul protocol al Wire Network își propune să pună capăt problemelor de interoperabilitate Web3 - Universitatea din Cincinnati transformă mania crypto în curriculum educațional

Știri crypto & blockchain - Noul protocol al Wire Network își propune să pună capăt problemelor de interoperabilitate Web3 - Universitatea din Cincinnati transformă mania crypto în curriculum educațional

Noul protocol al Wire Network își propune să pună capăt problemelor de interoperabilitate Web3

Platforma blockchain Layer-1, Wire Network ,a anunțat lansarea protocolului său de interoperabilitate blockchain, numit Universal Polymorphic Address Protocol (UPAP).

În ecosistemul Web3, care este incipient în comparație cu piața crypto mai mare, interacțiunea primară are loc prin intermediul bunurilor digitale și al tokenilor nefungibili (NFT). Cu toate acestea, un număr din ce în ce mai mare de platforme Web3 nu au interoperabilitate, ceea ce ar putea reprezenta un obstacol uriaș în calea unei experiențe Web3 fără cusur. Wire Network își propune să schimbe această situație cu protocolul său de adrese universale pentru portofele.

Interoperabilitatea blockchain este capacitatea de a face schimb de informații între diferite rețele blockchain, fără restricții. Odată cu evoluția industriei blockchain, au apărut sute de noi protocoale și standarde blockchain. Astfel, interacțiunile dintre diferitele blockchains devin complexe. Aici este locul în care interoperabilitatea ajută la eliminarea acestui decalaj.

Noul protocol UPAP urmărește să rezolve problema interoperabilității în ecosistemul Web3. Deși în trecut au existat mai multe soluții de interoperabilitate, majoritatea acestora erau limitate la un anumit ecosistem sau la o anumită problemă, cum ar fi lichidarea și transferurile de fonduri.

Interoperabilitatea poate fi realizată prin diferite metode, cum ar fi lanțurile încrucișate, lanțurile secundare, tokenii proxy, schimburile etc. Multe platforme blockchain s-au concentrat în trecut pe interoperabilitate, de exemplu, Polkadot (DOT) permite diferitelor blockchains să se conecteze la un ecosistem mai mare, standardizat, în timp ce Cosmos (ATOM) utilizează un protocol de comunicare inter-blockchain (IBC) pentru a stabili interoperabilitatea blockchain. (Sursa EN)

Universitatea din Cincinnati transformă mania crypto în curriculum educațional

Criptomonedele atrag o atenție deosebită din partea instituțiilor academice, pe măsură ce devin din ce în ce mai acceptate ca alternativă la activele convenționale. Universitatea din Cincinnati (UC) din Ohio, Statele Unite, a înființat chiar și cursuri în jurul criptomonedelor ca parte a programului său de studii.

De fapt, UC lucrează la două noi programe care vor educa studenții cu privire la criptomonede precum Bitcoin (BTC) și la tehnologiile financiare emergente, potrivit unui articol publicat de UC News.

Rapoartele afirmă că proiectele sunt finanțate de Dan Kautz și Woody (Woody) Uible, care le vor oferi prin intermediul Colegiului de Afaceri Carl H. Lindner al UC. Finanțarea a acoperit, de asemenea, crearea unui spațiu de laborator public-privat în noul sediu Digital Future, care se așteaptă să se deschidă mai târziu în 2022.

În urma lansării acestei inițiative, decanul Marianne Lewis, dr. în științe, a declarat că studenții vor putea obține o învățare practică, la fața locului, în noul domeniu al tehnologiei financiare, adăugând că"Studenții noștri vor învăța cum să gestioneze criptomonedele și cum aceste active digitale au un impact asupra economiei noastre, poziționând UC ca lider regional și printre universitățile de top la nivel național cu acest tip de program". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.