Știri crypto & blockchain - Nvidia limitează din nou minarea crypto pe placa sa grafică de gaming RTX-3060 - Fidelity lansează platforma instituțională de analiză crypto, Sherlock – 23-10-2021

Gigantul Fidelity, specializat în gestionarea activelor, intră mai adânc în domeniul activelor digitale prin anunțarea platformei sale analitice, Sherlock.

Știri crypto & blockchain - Nvidia limitează din nou minarea crypto pe placa sa grafică de gaming RTX-3060 - Fidelity lansează platforma instituțională de analiză crypto, Sherlock – 23-10-2021

Nvidia limitează din nou minarea crypto pe placa sa grafică de gaming RTX-3060

Gigantul plăcilor grafice Nvidia reintroduce discret un limitator al hash rate-ului pe plăcile sale grafice din seria RTX 3060, într-un efort de a descuraja crypto miners.

Compania a publicat driverul GeForce 466.27 care reintroduce limitatorul de minare crypto RTX 3060.

Gigantul jocurilor de noroc a limitat inițial hash rate-ul pe modelele anterioare, reducând performanța de minare cu 50%. Matt Wuebbling, șeful departamentului global de marketing GeForce de la Nvidia, a declarat într-o postare pe blog în februarie:

"Am proiectat GPU-urile GeForce pentru gameri, iar gamerii cer mai mult".

Hackerii au găsit mai întâi o soluție de rezolvare, iar apoi, în martie, o actualizare a driverului a deblocat din greșeală acest "limitator",eliberând adevăratul potențial al plăcii de 118 mega-hash-uri pe secundă și permițând minarea de Ether (ETH) și alte criptomonede.

Se spune că noile carduri sunt identice din toate punctele de vedere, cu excepția faptului că vor avea un nou PCI Device ID de 2504. Deși driverul deblocat este acum în mâinile publicului, noul ID este conceput pentru a le face inutile dacă sunt folosite cu actualizarea driverului 470.05. Cu toate acestea, este aproape sigur că unii miners vor încerca să ocolească acest lucru, iar modelele anterioare se presupune că erau blocate prin BIOS. (Sursa EN)

Fidelity lansează platforma instituțională de analiză crypto, Sherlock

Gigantul Fidelity, specializat în gestionarea activelor, intră mai adânc în domeniul activelor digitale prin anunțarea platformei sale analitice, Sherlock.

Într-un anunț, Fidelity Investments, care are în administrare active în valoare de 10 trilioane $, a prezentat o soluție de date și analiză a activelor digitale pentru a veni în sprijinul investitorilor instituționali și al managerilor de fonduri.

Platforma, denumită Sherlock, va fi similară Terminalului Bloomberg și va reuni într-un singur portal date privind analiza fundamentală și tehnică, date blockchain, date de piață, analize de sentiment social și știri din industrie.

Aceasta va include cercetări privind activele crypto de la unii dintre cei mai importanți furnizori de date instituționale, pe lângă analize unice pentru a ajuta investitorii să evalueze piața, potrivit anunțului.

Noua platformă va concura cu soluțiile existente ale unor companii, cum ar fi Messari, care a fost lansată în 2018 pentru a oferi analize de nivel instituțional. Firma de cercetare Delphi Digital, care a anunțat joi un parteneriat cu firma de risc în domeniul jocurilor de noroc Bitkraft, este un alt furnizor de cercetări și analize aprofundate pentru clienții instituționali.

Alte platforme care oferă un nivel mai profund de date și analize includ Glassnode, Skew, Coin Metrics, Dune Analytics și Santiment.

Kevin Vora, vicepreședinte al departamentului de gestionare a produselor de la Fidelity Center for Applied Technology, a recunoscut interesul crescut al instituțiilor pentru spațiul crypto:

"A fost interesant să vedem creșterea extraordinară a spațiului de date privind activele digitale în ultimii ani și, deși piața se maturizează rapid, am auzit de la investitorii instituționali că există încă o nevoie de o soluție de date cuprinzătoare și accesibilă." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.