Știri crypto & blockchain - NYSE Arca solicită la SEC listarea Bitwise Bitcoin ETP Trust - Managerii de fonduri cu expunere zero la crypto riscă să fie lăsați în urmă - strateg Bloomberg – 21-01-2022

Știri crypto & blockchain - NYSE Arca solicită la SEC listarea Bitwise Bitcoin ETP Trust - Managerii de fonduri cu expunere zero la crypto riscă să fie lăsați în urmă - strateg Bloomberg – 21-01-2022

NYSE Arca solicită la SEC listarea Bitwise Bitcoin ETP Trust

NYSE Arca, o filială a grupului New York Stock Exchange (NYSE), dorește să listeze și să opereze un fond bazat pe produse tranzacționate la bursă (ETP) Bitcoin (BTC).

Într-o propunere de modificare a regulilor înaintată Comisiei pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), NYSE Arca a propus listarea acțiunilor Bitwise Bitcoin ETP Trust.

Propunerea clarifică faptul că fiecare acțiune a trustului va fi reprezentată de "unități fixe de proprietate efectivă indivizibilă", permițând ca acțiunile de la bursă să își modifice valoarea în funcție de prețul de piață al Bitcoin.

În plus, trustul va fi operat de doi asociați terți, care vor servi drept custode, administrator și agent de transfer al trustului. Potrivit dosarului:

"În condiții normale, singurul activ al trustului va fi Bitcoin și, în circumstanțe limitate, numerar. Trustul nu va utiliza instrumente derivate care ar putea supune Trustul la riscuri de contrapartidă și de credit."

În urma aprobării de către SEC a modificării regulilor, NYSE Arca's Bitwise Bitcoin ETP Trust va procesa toate "taxele obișnuite în Bitcoin (mai degrabă decât în numerar), ca o modalitate de a încerca să se asigure că Trustul deține cantitatea dorită de Bitcoin pe acțiune".

La 14 octombrie, Bitwise a depus la NYSE Arca un ETF BTC, care, potrivit directorului de investiții al Bitwise, Matt Hougan, deține "BTC real". Depunerea subliniază intenția Bitwise de a înregistra 1.000 de acțiuni ale Bitwise Bitcoin ETP Trust, cu un preț de ofertă de până la 25 de dolari. Compania a solicitat pentru prima dată o înregistrare a unui fond tranzacționat la bursă (ETF) Bitcoin la SEC în ianuarie 2019, care a fost ulterior retrasă pe fondul preocupărilor exprimate de comisie:

"În prezent, lucrăm din greu pentru a răspunde la întrebările pe care SEC le-a ridicat în răspunsul său de 112 pagini la depunerea noastră inițială. Rămânem pe deplin angajați în dezvoltarea unui ETP Bitcoin". (Sursa EN)

Managerii de fonduri cu expunere zero la crypto riscă să fie lăsați în urmă - strateg Bloomberg

Riscul de carieră din jurul criptomonedelor se mută la managerii de fonduri care nu au expunere la activele digitale, spre deosebire de cei care au investit deja, evidențiind o schimbare dramatică în acceptarea instituțională a Bitcoin (BTC) și a finanțelor descentralizate, potrivit lui Mike McGlone, strateg senior de mărfuri la Bloomberg.

Ediția din noiembrie a publicației Crypto Outlook a Bloomberg a descris anul 2021 ca fiind doar un alt an de fundație pentru piața criptomonedelor, subliniind și mai mult propunerea de valoare pe termen lung a activelor digitale. În acest mediu, managerii de bani "riscă să rămână în urmă și să aibă performanțe inferioare colegilor care dețin active crypto", a scris McGlone, adăugând:

"Graficul nostru descrie performanța superioară cu peste 200% a indicilor Bloomberg Galaxy Crypto și DeFi în 2021 față de S&P 500".

Deși crypto prezintă o volatilitate mult mai mare decât investițiile tradiționale, vânzările de active precum Bitcoin și Ether (ETH) "par să atragă cumpărători receptivi, dintre care cei mai mulți se confruntă cu potențialul de a rămâne în urmă dacă evită alocările crypto".

McGlone a mai explicat că "se așteaptă ca managerii să prindă tendințele mari înaintea maselor", o performanță care devine mult mai dificilă dacă se bazează pe strategii tradiționale de portofoliu, cum ar fi alocarea a 60% pentru acțiuni și 40% pentru obligațiuni. Mulți manageri de averi au avertizat că portofoliul tradițional 60-40 nu mai este suficient pe piața actuală. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.