Știri crypto & blockchain - O aplicație Google Translate falsă și înșelătoare instalează un crypto miner pe 112.000 de PC-uri - Crypto Twitter împărtășește preocupările de securitate cu privire la știrea de integrare NFT de la Meta

Știri crypto & blockchain - O aplicație Google Translate falsă și înșelătoare instalează un crypto miner pe 112.000 de PC-uri - Crypto Twitter împărtășește preocupările de securitate cu privire la știrea de integrare NFT de la Meta

O aplicație Google Translate falsă și înșelătoare instalează un crypto miner pe 112.000 de PC-uri

Malware-ul de minare crypto a invadat pe furiș sute de mii de computere din întreaga lume începând cu 2019, de multe ori deghizat în programe legitime, cum ar fi Google Translate, a constatat o nouă cercetare.

Într-un raport publicat de Check Point Research (CPR), o echipă de cercetare a furnizorului americano-israelian de securitate cibernetică, Check Point Software Technologies, a dezvăluit că malware-ul a zburat sub radar ani de zile, datorită, în parte, designului său insidios care întârzie instalarea malware-ului de minare crypto timp de săptămâni după descărcarea inițială a software-ului.

Legat de un dezvoltator de software cu sediul în Turcia care pretinde că oferă "software gratuit și sigur", programul malware invadează PC-urile prin intermediul unor versiuni desktop contrafăcute ale unor aplicații populare precum YouTube Music, Google Translate și Microsoft Translate.

Odată ce un mecanism de sarcini programate declanșează procesul de instalare a programului malware, acesta parcurge în mod constant mai multe etape pe parcursul mai multor zile, finalizându-se cu configurarea unei operațiuni de minare crypto, Monero, pe ascuns.

Firma de securitate cibernetică a declarat că crypto miner-ul cu sediul în Turcia, denumit "Nitrokod", a virusat computere din 11 țări.

Potrivit CPR, site-uri populare de descărcare de software precum Softpedia și Uptodown aveau falsuri disponibile sub numele de editor Nitrokod INC.

Unele dintre programe fuseseră descărcate de sute de mii de ori, cum ar fi versiunea falsă pentru desktop a Google Translate de pe Softpedia, care avea chiar și aproape o mie de recenzii, cu o medie de 9,3 stele din 10, în ciuda faptului că Google nu avea o versiune oficială pentru desktop pentru acest program.

Pentru a evita să fiți înșelat de acest malware și de altele asemănătoare, Horowitz spune că există câteva sfaturi de securitate de bază care pot ajuta la reducerea riscului.

"Feriți-vă de domeniile asemănătoare, de greșelile de ortografie de pe site-urile web și de expeditorii de e-mail necunoscuți. Descărcați software numai de la editori sau furnizori autorizați și cunoscuți și asigurați-vă că securitatea endpoint-ului este actualizată și oferă o protecție completă." (Sursa EN)

Crypto Twitter împărtășește preocupările de securitate cu privire la știrea de integrare NFT de la Meta

Compania-mamă a Facebook și Instagram, Meta, a anunțat că utilizatorii săi vor putea de acum înainte să posteze obiecte de colecție digitale și tokeni nefungibili (NFT) pe ambele platforme, prin simpla conectare a portofelelor digitale la oricare dintre site-uri.

„Introducem posibilitatea de a posta obiecte de colecție digitale pe @facebook și @instagram. Acum puteți să vă conectați portofelul digital la oricare dintre aplicații pentru a vă partaja #NFTs pe ambele.

Ce NFT sunteți nerăbdători să împărtășiți?”

În timp ce anunțul Meta ar fi putut părea unora ca o victorie de adopție în masă pentru unii entuziaști ai activelor digitale, nu toți membrii Crypto Twitter au fost încântați de veste.

Utilizatorii sceptici au intrat pe rețelele de socializare pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la securitatea și confidențialitatea datelor dezvăluite atunci când portofelele digitale sunt conectate la aceste platforme de socializare.

NPC-Picac, utilizator Twitter și membru al comunității Web3, a scris pe Twitter: "Nu cred că a încredința colecționarilor digitali să se conecteze la "Meta" este în niciun caz inteligent".În anunț, Meta a dezvăluit că, în cadrul menținerii platformelor sale sigure și plăcute, "oamenii pot folosi instrumentele noastre pentru a-și păstra conturile în siguranță și pentru a raporta obiectele de colecție digitale care încalcă liniile directoare ale comunității noastre". Meta nu a împărtășit încă niciun plan concret pe care îl are pentru a păstra în siguranță datele legate de portofelele digitale ale utilizatorilor săi. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.