Știri crypto & blockchain - O nouă propunere a UE încearcă să înăsprească reglementările privind trimiterea de criptomonede - Un studiu sugerează că CBDC-ul canadian ar putea promova inovarea digitală în interiorul țării – 29-11-2021

Comisia Europeană a prezentat o nouă propunere care ar impune furnizorilor de servicii crypto să colecteze informații suplimentare privind combaterea spălării banilor de la cei care utilizează criptomonede pentru transferuri de bani.

Știri crypto & blockchain - O nouă propunere a UE încearcă să înăsprească reglementările privind trimiterea de criptomonede - Un studiu sugerează că CBDC-ul canadian ar putea promova inovarea digitală în interiorul țării – 29-11-2021

O nouă propunere a UE încearcă să înăsprească reglementările privind trimiterea de criptomonede

Comisia Europeană a prezentat o nouă propunere care ar impune furnizorilor de servicii crypto să colecteze informații suplimentare privind combaterea spălării banilor de la cei care utilizează criptomonede pentru transferuri de bani. Scopul declarat al acestei propuneri este de a preveni propagarea în continuare a activității de spălare a banilor în Uniunea Europeană.

În conformitate cu această propunere, furnizorii de servicii care efectuează transferuri trebuie să dețină numele inițiatorului transferului, numărul de cont, locul unde există contul și locul unde este utilizat pentru a procesa tranzacția. Adresa inițiatorului, numărul oficial al documentului personal, numărul de identificare al clientului sau data și locul nașterii ar fi, de asemenea, necesare conform propunerii. De asemenea, furnizorii de servicii ar trebui să se asigure că numele și numărul de cont al beneficiarului sunt incluse în transfer, împreună cu informații despre locul unde există contul respectiv. Furnizorul de criptomonede al beneficiarului ar trebui, de asemenea, să dispună de proceduri pentru a detecta dacă informațiile privind inițiatorul transferului sunt incluse sau lipsesc.

Aceste cerințe suplimentare de informare ar intra în vigoare în cazul în care un transfer depășește 1 000 de euro sau în cazul în care o serie de plăți pare a fi legată, iar totalul depășește 1 000 de euro, "pentru a nu afecta eficiența sistemelor de plată și a serviciilor de transfer de criptomonede și pentru a echilibra riscul de a îngropa tranzacțiile ca urmare a unor cerințe de identificare prea stricte cu potențiala amenințare teroristă reprezentată de transferurile mici de fonduri", afirmă Comisia în propunere. (Sursa EN)

Un studiu sugerează că CBDC-ul canadian ar putea promova inovarea digitală în interiorul țării

Un studiu publicat de banca centrală a Canadei, Banque du Canada, a remarcat o serie de motive favorabile pentru care țara ar putea beneficia de propria monedă digitală a băncii centrale, sau CBDC.

Documentul a prezentat două scenarii care ar putea duce la emiterea de către bancă a unei CBDC la o dată viitoare. Unul ar fi dacă cetățenii nu ar mai folosi pe scară largă numerar în țară din motive nespecificate. Celălalt ar putea fi dacă o monedă digitală, publică sau privată, ar fi atât de răspândită încât să amenințe suveranitatea monedei centrale existente în Canada.

Participanții nu au considerat niciunul dintre cele două scenarii ca fiind un rezultat probabil în viitorul apropiat, dar au remarcat faptul că interesul pentru reglementarea și adoptarea stablecoins a crescut în ultimele luni în țară. Chiar și așa, studiul a constatat că, criptomonedele și stablecoins utilizate ca mijloc de plată în Canada reprezintă în prezent o "noutate pentru un număr mic de entuziaști".

Documentul a recunoscut o serie de beneficii potențiale inerente adoptării unei CBDC. Și anume că, tehnologia ar putea avea același nivel de siguranță ca și banii lichizi, permițând în același timp utilizarea în sistemele de plată pentru tranzacții online și transferuri peer-to-peer. În comparație cu opțiuni de plată precum cardurile de credit sau de debit, un CBDC nu ar avea neapărat același tip de comisioane de tranzacționare pentru comercianții cu amănuntul:

"O CBDC ar putea fi un instrument mai simplu de politică a concurenței, deoarece ar oferi un instrument alternativ de plată cu costuri reduse pentru clienți și comercianți. Acest lucru ar contribui la scăderea comisioanelor interbancare percepute de rețelele consacrate." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.