Știri crypto & blockchain - Oficialii vietnamezi susțin un nou parteneriat pentru tokenizarea profilurilor genetice - Aave lansează o platformă open-source pentru rețele sociale DApps pe Polygon

Știri crypto & blockchain - Oficialii vietnamezi susțin un nou parteneriat pentru tokenizarea profilurilor genetice - Aave lansează o platformă open-source pentru rețele sociale DApps pe Polygon

Oficialii vietnamezi susțin un nou parteneriat pentru tokenizarea profilurilor genetice

Firma de genetică, Genetica, cu sediul în Asia, și firma de gestionare a datelor Web3 Oasis Labs au încheiat un parteneriat pentru tokenizarea profilurilor genetice, cu scopul de a îmbunătăți medicina de precizie bazată pe genetică.

Într-un anunț, firmele au precizat că Genetica va migra 100.000 de profiluri de date genetice către rețeaua Oasis. Aceste profiluri vor permite proprietarilor de date să dețină controlul și cunoașterea deplină a modului în care sunt utilizate datele lor genetice.

De asemenea, parteneriatul este susținut de oficiali guvernamentali vietnamezi, care sprijină foarte mult tehnologiile Web3 și drepturile asupra datelor. Potrivit lui Nguyen Chi Dung, care face parte din Ministerul de Planificare și Investiții din Vietnam, oficialii lor sunt susținători fermi ai Web3 și blockchain și cred că acestea aduc beneficii reale societății. Chi Dung a explicat că:

"Sectorul tehnologic din Vietnam a fost în continuă creștere și aduce soluții practice la probleme precum asistența medicală, educația, finanțele și altele. [...] Prin împuternicirea proprietății datelor și a schimbului de informații privind confidențialitatea, poate contribui la obținerea de beneficii reale pentru asistența medicală și medicina de precizie."

Fondatoarea Oasis Labs, Dawn Song, consideră că datele sunt "noul petrol" și că este foarte important să se dezvolte tehnologii care să fie axate pe confidențialitate și să permită utilizarea responsabilă a datelor. Ea crede că "odată ce datele pot fi privite ca o proprietate, acestea pot propulsa economia globală". (Sursa EN)

Aave lansează o platformă open-source pentru rețele sociale DApps pe Polygon

Aave (AAVE) a anunțat un nou proiect, numit Lens Protocol, care se concentrează pe sprijinirea dezvoltatorilor să construiască aplicații descentralizate de rețele sociale (DApps) pe blockchain-ul Polygon (MATIC).

În afară de DApps pentru rețelele sociale, creatorii protocolului de piață de lichidități urmăresc să utilizeze tehnologia NFT împreună cu tehnologia blockchain open-source Lens pentru a permite dezvoltatorilor să creeze piețe, algoritmi de recomandare și alte aplicații. Potrivit Aave, acest lucru va permite utilizatorilor să dețină complet propriile date și va oferi creatorilor noi oportunități de monetizare.

Protocolul Lens permite utilizatorilor să aibă un singur profil Lens care poate fi utilizat prin diverse DApps în cadrul platformei Lens. Prin aceasta, utilizatorii care sunt în măsură să monetizeze profilurile Lens NFT vor putea accesa cele 50 de aplicații care vor fi lansate pe Lens Protocol la lansare. Pentru a promova crearea mai multor aplicații pe Lens, Aave a creat, de asemenea, un program de granturi în valoare de 250.000 de dolari, pentru a finanța dezvoltatorii care doresc să creeze aplicații pe platformă.

Stani Kulechov, CEO și fondator al Aave Companies, consideră că oamenii sunt pregătiți pentru o nouă experiență de socializare. Kulechov a explicat:"Experiența social media a rămas relativ neschimbată în ultimul deceniu, iar mare parte din acest lucru se datorează faptului că, conținutul tău este deținut exclusiv de o companie, care îți blochează rețeaua socială într-o singură platformă". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.