Știri crypto & blockchain - OpenSea anunță trecerea la protocolul Seaport - ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta piața DNS și NFT

Știri crypto & blockchain - OpenSea anunță trecerea la protocolul Seaport - ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta piața DNS și NFT

OpenSea anunță trecerea la protocolul Seaport

OpenSea, cea mai populară piață de tokeni nefungibili, sau NFT, după volumul de tranzacționare, a anunțat că migrează către Seaport. Printre numeroasele avantaje, protocolul spune că va prezenta taxe de gaz mai mici, posibilitatea de a face oferte pentru colecții întregi, eliminarea taxelor de inițializare a noilor conturi și opțiuni de semnare mai ușor de utilizat.

După cum spune OpenSea, utilizatorii ar plăti cu 35% mai puțin pentru taxele de gaz atunci când vor efectua tranzacții pe Seaport. Pe baza datelor din 2021, ar însemna o economie totală estimată la 460 de milioane de dolari (138.000 ETH). În plus, eliminarea taxei de instalare ar putea duce la economii adiționale de 120 de milioane de dolari (35.000 ETH) pe an.

În anul precedent, rețeaua Ethereum a devenit periodic congestionată din cauza unor scăderi NFT celebre pe OpenSea, utilizatorii raportând pierderi din cauza tranzacțiilor eșuate. Cu toate acestea, prețurile de gaz pe rețea s-au stabilizat în ultima vreme.

OpenSea a prezentat, de asemenea, caracteristici cum ar fi capacitatea de a achiziționa mai multe NFT într-o singură tranzacție, punerea la dispoziție a taxelor de creator în timp real pentru mai mulți destinatari și definirea taxelor on chain în funcție de fiecare articol în parte. Listele Seaport au aceeași structură de bază ca și cele anterioare.

OpenSea a declarat că nu controlează și nu operează protocolul Seaport și că doar se bazează pe acesta. De asemenea, firma a declarat că încă "face angajări în toate domeniile" în comentariile de încheiere. (Sursa EN)

ICI București va folosi blockchain-ul Elrond pentru a dezvolta piața DNS și NFT

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din România, cunoscut și sub numele de ICI București (ICI), a anunțat că va construi o piață instituțională de tokeni nefungibili (NFT) și un sistem descentralizat de nume de domenii (DNS).

Ambele servicii vor fi construite pe blockchain-ul Elrond, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a accelera tranzacțiile prin intermediul sharding-ului. ICI a fost înființată în 1970 și este în prezent cea mai mare instituție de cercetare sponsorizată de guvern în domeniul tehnologiei informației din România. În prezent, supraveghează Registrul Național Român pentru Nume de Domenii.

După cum a declarat Elrond, inițiativele ar fi primele de acest gen din cadrul Uniunii Europene. Una dintre utilizările pieței NFT ar putea fi digitalizarea, accesul, transferul și stocarea documentelor oficiale, a actelor de proprietate sau a diferitelor certificate prin intermediul unei identități blockchain descentralizate.

Între timp, ICI urmărește să valorifice cei 3.200 de validatori de rețea puternici ai Elrond pentru a depăși vulnerabilitățile de securitate ale sistemelor DNS și TLD tradiționale. Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI București, a comentat: "Tehnologiile Web 3.0 pot transforma administrația publică și pot ajuta instituțiile și procesele acesteia să facă un salt înainte în ceea ce privește eficiența și viteza, reducând în același timp costurile, cheltuielile generale și activitățile birocratice excesive." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.