Știri crypto & blockchain - Operatorul Darknet pledează vinovat pentru spălarea a 300 milioane $ în BTC - O universitate britanică de top cinci se alătură consiliului de conducere al Hedera – 21-12-2021

Larry Dean Harmon a pledat vinovat de spălare a peste 300 de milioane $ în timp ce opera serviciul de mixare a Bitcoin (BTC) Helix, bazat pe Darknet.

Știri crypto & blockchain - Operatorul Darknet pledează vinovat pentru spălarea a 300 milioane $ în BTC - O universitate britanică de top cinci se alătură consiliului de conducere al Hedera – 21-12-2021

Operatorul Darknet pledează vinovat pentru spălarea a 300 milioane $ în BTC

Larry Dean Harmon a pledat vinovat de spălare a peste 300 de milioane $ în timp ce opera serviciul de mixare a Bitcoin (BTC) Helix, bazat pe Darknet.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat că bărbatul în vârstă de 38 de ani a pledat vinovat de spălarea a peste 350.000 de BTC prin intermediul Helix în perioada 2014-2017.

Mixerele Bitcoin sunt folosite pentru a ajuta oamenii să își anonimizeze Bitcoin-ul. În trecut, acest lucru i-a ajutat pe oameni să își acopere urmele în registrul Bitcoin, deoarece toate tranzacțiile sunt înregistrate și imuabile pe blockchain. Ca urmare, mixerele au devenit un loc de întâlnire pentru infractori.

Harmon a recunoscut în instanță că știa că utilizatorii au amestecat venituri care au fost generate prin trafic de droguri și alte diverse activități ilegale. De asemenea, el a încheiat în mod conștient parteneriate cu piețele darknet pentru a furniza servicii de spălare a banilor utilizatorilor lor.

Pe lângă Helix, Harmon a operat motorul de căutare darknet, Grams, a fondat furnizorul de portofele de active digitale DropBit și a fost directorul executiv al Coin Ninja - un site media Bitcoin - unde Harmon și-a făcut reclamă la mixerul său Bitcoin.

Harmon a confiscat peste 4.400 de BTC ca parte a pledoariei (în valoare de peste 200 de milioane $ la prețurile actuale). Data la care Harmon va fi condamnat nu a fost încă stabilită, iar bărbatul originar din Ohio riscă până la 20 de ani de închisoare plus amenzi. (Sursa EN)

O universitate britanică de top cinci se alătură consiliului de conducere al Hedera

Școala de Economie și Științe Politice din Londra (LSE) s-a alăturat în mod oficial panopliei de 39 de membri ai consiliului de guvernare global al Hedera Hashgraph, confirmându-și poziția de a doua instituție academică care sprijină platforma blockchain, după admiterea de anul trecut a University College London.

Hedera Hashgraph este o tehnologie de distributed ledger de nivel enterprise, concepută pentru a sprijini crearea de aplicații web noi și existente în economia descentralizată.

Membrii consorțiului său de guvernare, care cuprinde lideri consacrați ai industriei, precum Google, IBM, Boeing și Chainlink Labs, printre alții, se angajează să sprijine ambițiile Hedera în creșterea rețelei sale descentralizate de ledgere open-source. Membrii își îndeplinesc această îndatorire prin crearea și întreținerea nodurilor pe blockchain-ul public, votând deciziile critice privind software-ul, precum și prin creșterea publicității pentru activitatea platformei.

Modelul de membru este propulsat de un sistem de rotație de trei ani pentru a asigura menținerea principiilor democratice.

Reprezentată în această aventură de LSE Enterprise, brațul său filantropic educațional - conceput pentru a "permite și facilita aplicarea expertizei sale academice și a resurselor sale intelectuale" -, instituția se va concentra pe avansarea dezvoltării sale în domeniile blockchain și tehnologiei distributed ledger (DLT).

Având deja cunoștințe solide despre aceste sectoare emergente prin activitatea sa cu organismele de reglementare și băncile centrale, această mutare va sprijini și mai mult ambițiile sale în tranziția cercetării academice către aplicații în lumea reală. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.