Știri crypto & blockchain - Piața crypto rusească valorează 500 de miliarde de dolari în ciuda reglementărilor defectuoase - Autoritatea australiană de reglementare a valorilor mobiliare emite orientări pentru ETP-urile crypto – 15-01-2022

Știri crypto & blockchain - Piața crypto rusească valorează 500 de miliarde de dolari în ciuda reglementărilor defectuoase - Autoritatea australiană de reglementare a valorilor mobiliare emite orientări pentru ETP-urile crypto – 15-01-2022

Piața crypto rusească valorează 500 de miliarde de dolari în ciuda reglementărilor defectuoase

Piața de criptomonede din Rusia a crescut la sute de miliarde de dolari, în ciuda absenței unei reglementări suficiente în acest domeniu, potrivit unui important director din industrie.

Serghei Khitrov, fondator al evenimentului rusesc dedicat criptomonedelor, Blockchain Life și Listing.Help, a ținut un discurs despre situația reglementării criptomonedelor în Rusia în cadrul celui de-al VII-lea forum Blockchain Life de la Moscova.

Pe baza unor informații care includ fluxurile de numerar locale legate de servicii, precum minarea de criptomonede, Khitrov a estimat că piața crypto din Rusia valorează 20-40 de trilioane de ruble (280-550 de miliarde de dolari). De asemenea, el a susținut că afacerile crypto rusești ar putea genera taxe în valoare de până la 284 de miliarde de ruble (4 miliarde de dolari) pe an, dacă guvernul rus ar oferi reglementări mai confortabile pentru această industrie.

Dar, în condițiile în care autoritățile de reglementare din Rusia au continuat să ignore interesele industriei în ultimii ani, afacerile crypto locale nu ar putea face altceva decât să continue să funcționeze ilegal sau să fugă în alte jurisdicții pentru a supraviețui, a declarat Khitrov.

"Fără reglementări care să țină cont de interesele comunității crypto, serviciile crypto nu vor fi furnizate în mod legal. Nu este profitabil pentru afaceri să iasă din umbră", a spus acesta.

Nici măcar un singur exchange crypto autohton nu și-a stabilit oficial activitatea în Rusia, în ciuda dimensiunii semnificative a pieței, a declarat Khitrov:

"Cunoaștem o mulțime de exchange-uri crypto cu rădăcini rusești, dar, din păcate, aceste exchange-uri fie nu sunt înregistrate oficial, fie au doar sediul în alte jurisdicții". (Sursa EN)

Autoritatea australiană de reglementare a valorilor mobiliare emite orientări pentru ETP-urile crypto

Comisia pentru valori mobiliare și investiții din Australia (ASIC) a publicat răspunsul său la consultarea publică privind produsele tranzacționate la bursă (ETP) cu criptomonede, alături de noi orientări pentru sectorul de profil.

Autoritatea de reglementare a publicat un set de cerințe de reglementare pentru fondurile care doresc să ofere ETP-uri de criptomonede, inclusiv fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri) și produse structurate, în urma lunilor de consultări ale industriei, inițiate la sfârșitul lunii iunie.

Potrivit îndrumărilor oficiale, ASIC a dat până acum undă verde ETP-urilor bazate pe principalele criptomonede, cum ar fi Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) și se așteaptă ca mai multe active crypto să devină baza pentru ETP-uri în viitor:

"În octombrie 2021, Bitcoin și Ether par să satisfacă probabil toți cei cinci factori identificați mai sus pentru a determina activele suport adecvate pentru un ETP. Ne așteptăm ca gama de active crypto de produse nefinanciare care pot satisface acești factori să se extindă în timp."

"Pentru a deveni o bază adecvată pentru un ETF crypto, activele crypto ar trebui să obțină un nivel ridicat de sprijin instituțional, o piață spot matură, o piață futures reglementată, furnizori de servicii cu reputație și experiență și mecanisme de stabilire a prețurilor transparente", se arată în ghid.

Pentru fiecare cerere de produs ETF crypto, exchange-urile licențiate trebuie să evalueze dacă emitentul este capabil să își îndeplinească obligațiile legate de produs, inclusiv să asigure o custodie sigură și securizată, precum și să obțină licențele relevante.

Într-un răspuns la o consultare publică, ASIC a mai spus că nu solicită custodia crypto națională pentru entitățile care emit ETF-uri crypto, menționând că astfel de restricții ar limita în mod incorect concurența. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.