Știri crypto & blockchain - Piața imobiliară tokenizată ar putea ajunge la 1,4 trilioane $ conform unui raport - Microsoft vrea să folosească blockchain-ul Ethereum pentru a lupta împotriva pirateriei – 16-12-2021

Proprietatea în formă de tokeni rămâne de nișă, în mare parte din cauza noutății sale relative și a incertitudinilor de reglementare care persistă.

Știri crypto & blockchain - Piața imobiliară tokenizată ar putea ajunge la 1,4 trilioane $ conform unui raport - Microsoft vrea să folosească blockchain-ul Ethereum pentru a lupta împotriva pirateriei – 16-12-2021

Piața imobiliară tokenizată ar putea ajunge la 1,4 trilioane $ conform unui raport

Proprietatea în formă de tokeni rămâne de nișă, în mare parte din cauza noutății sale relative și a incertitudinilor de reglementare care persistă. Cu toate acestea, un nou raport a arătat că, chiar dacă doar 0,5% din totalul pieței imobiliare globale ar fi tokenizată în următorii cinci ani, aceasta ar fi pe cale să devină o piață de 1,4 trilioane $.

În ultimii ani, valoarea totală a pieței imobiliare globale a atins un nivel uluitor de 280 de trilioane $, eclipsând majoritatea celorlalte clase de active majore și plasând-o la același nivel cu valoarea datoriei globale totale acumulate până în 2020. Moore Global, o rețea internațională de consultanță și contabilitate înființată la Londra, a publicat un raport care reunește opiniile experților din întreaga lume cu privire la potențialul tokenizării pentru această clasă de active înfloritoare, deși în mod tradițional nelichidă.

Pentru Dan Natale, lider în domeniul imobiliar și al construcțiilor la Moore Global și partener manager al Segal LLP din Toronto, principalul beneficiu al blockchain pentru acest sector este creșterea lichidității prin furnizarea unei infrastructuri eficiente și fără intermediari, care să susțină noi piețe secundare. La rândul său, David Walker, un partener la Moore Cayman, care lucrează ca auditor specializat în active digitale, a susținut că transparența și securitatea tehnologiei oferă, de asemenea, avantaje evidente din perspectiva unui auditor.

Până în prezent, expansiunea tokenizării imobiliare nu a fost pe măsura așteptărilor, în parte din cauza ezitării investitorilor instituționali și a absenței unor piețe secundare stabilite pentru tranzacționarea de tokeni de securitate. Totuși, acest lucru s-ar putea schimba treptat, Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit acordând o licență operațională exchange-ului de valori mobiliare digitale Archax în luna august a anului trecut. Cu un an înainte, Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin) a aprobat prima obligațiune imobiliară bazată pe blockchain, emisă pe Ethereum. (Sursa EN)

Microsoft vrea să folosească blockchain-ul Ethereum pentru a lupta împotriva pirateriei

Sistemul de operare Windows și suita de productivitate Office au fost întotdeauna cele mai performante pe orice platformă de piraterie software. Așadar, nu este de mirare că Microsoft, dezvoltatorul ambelor produse, lucrează din greu pentru a stabili măsuri anti-piraterie.

Într-o nouă lucrare publicată de departamentul de cercetare al Microsoft, cu participarea unor cercetători de la Alibaba și Carnegie Mellon University, gigantul software din Redmond a studiat un sistem de stimulare bazat pe blockchain pentru a consolida campaniile anti-piraterie.

După cum reiese din titlul cercetării, "Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns", sugerează că noul sistem al Microsoft se bazează pe aspectul de transparență al tehnologiei blockchain. Construit pe blockchain-ul Ethereum, Argus își propune să ofere un mecanism de stimulare trustless, protejând în același timp datele colectate de la populația anonimă deschisă a celor care raportează cazurile de piraterie.

"Vedem acest lucru ca pe o problemă de sistem distribuit", se arată în document, "În implementare, depășim o serie de obstacole inevitabile pentru a asigura securitatea în ciuda transparenței totale".

Argus permite urmărirea conținutului piratat până la sursă cu ajutorul unui algoritm de marcaj corespunzător, care este detaliat în lucrare. Denumită și "dovada de pierdere", fiecare raportare a conținutului piratat implică o procedură de ascundere a informațiilor. În acest fel, nimeni în afară de informator nu poate raporta aceeași copie cu marcaj, fără a o deține efectiv.

De asemenea, sistemul dispune de măsuri de protecție care reduc stimulentele, pentru a împiedica un informator să raporteze același conținut care a făcut obiectul unei scurgeri de informații în mod repetat, sub diferite pseudonime. "Datorită securității și caracterului practic al Argus, sperăm că aceste campanii anti-piraterie din lumea reală vor fi cu adevărat eficiente prin trecerea la un mecanism de stimulare complet transparent", se arată în raport. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.