Știri crypto & blockchain - Platformă Blockchain strânge 12 milioane $ pentru a construi DApps de tip JavaScript - Poșta austriacă combină tehnologia NFT și NFC pentru un timbru poștal digital – 25-08-2021

Reach, o platformă de dezvoltare blockchain pentru aplicații descentralizate, a strâns 12 milioane de dolari de la investitori, pentru a-și continua obiectivele de simplificare a procesului de creare a DApp, a anunțat compania.

Știri crypto & blockchain - Platformă Blockchain strânge 12 milioane $ pentru a construi DApps de tip JavaScript - Poșta austriacă combină tehnologia NFT și NFC pentru un timbru poștal digital – 25-08-2021

Platformă Blockchain strânge 12 milioane $ pentru a construi DApps de tip JavaScript

Reach, o platformă de dezvoltare blockchain pentru aplicații descentralizate, a strâns 12 milioane de dolari de la investitori, pentru a-și continua obiectivele de simplificare a procesului de creare a DApp, a anunțat compania.

Cea mai recentă rundă de finanțare duce suma totală strânsă de Reach la 48 de milioane $, firma urmărind să producă un limbaj de programare asemănător cu JavaScript pentru a fi utilizat în crearea de aplicații blockchain. În prezent, majoritatea marilor blockchains se lansează cu propriile lor limbaje de programare unice, ceea ce înseamnă că aplicațiile construite pe fiecare platformă sunt rareori compatibile cu celelalte.

Reach s-a lansat în 2019 și a obținut până acum compatibilitate cu blockchains Ethereum și Algorand, cu planuri de a extinde compatibilitatea compilatorului său de cod pentru a se adapta la orice rețea.

Fondatorul și CEO-ul Reach, Chris Swenor, a declarat că efortul de strângere de fonduri a dus proiectul mai aproape de a deveni principala platformă pentru dezvoltarea DApp interoperabilă.

"Această investiție ne accelerează calea de a deveni principala metodă prin care lumea construiește aplicații descentralizate care vor sta la baza interacțiunii globale", a declarat Swenor. "Suntem încântați de impulsul pe care l-am văzut până acum și de sprijinul fără precedent din partea investitorilor și a rețelelor de pionierat care ne împărtășesc viziunea de a aduce blockchain-ul în mainstream."

Ethereum găzduiește deja cel mai mare procent de dezvoltatori blockchain, cu un număr de două ori mai mare decât cel al celei mai importante criptomonede, Bitcoin (BTC), potrivit unor rapoarte. Algorand s-a lansat în 2019 cu scopul de a scala performanța blockchain - un obiectiv spre care a făcut progrese de atunci, cu un raport de 1.000 de tranzacții pe secundă și taxe sub un cent. (Sursa EN)

Poșta austriacă combină tehnologia NFT și NFC pentru un timbru poștal digital

Oesterreichische Post AG - serviciul poștal austriac - va adopta și mai multe protocoale de tehnologie digitală pentru timbrele sale poștale de tip NFT (token nefungibil).

Într-un anunț recent, Poșta austriacă a dezvăluit planurile de încorporare a cipurilor de comunicare în apropierea câmpului (NFC) în Crypto Stamp 3.0 - a treia iterație a seriei sale de timbre poștale de colecție NFT, în ediție limitată.

Aceste cipuri NFC încorporate vor permite proprietarilor de timbre să verifice autenticitatea timbrului fizic pe baza metadatelor legate de geamănul digital stocat în blockchain.

Într-adevăr, Poșta austriacă a făcut istorie în 2019, devenind prima instituție susținută de guvern care a lansat un NFT. De asemenea, timbrul crypto al Poștei austriece a câștigat numeroase premii la NFT Awards 2020, inclusiv "Premiul pentru potențial de adopție" și "Premiul pentru alegerea publicului".

Detaliind interacțiunea NFC-NFT pentru Crypto Stamp 3.0, poșta a declarat:

"Pentru prima dată, tehnologia NFC este utilizată și pe un timbru poștal austriac: Crypto Stamp 3.0 se bazează pe o verificare a autenticității susținută de NFC și este criptată crypto. [...] Prin citirea cipului NFC, pot fi dezvăluite atât autenticitatea, cât și dublura digitală."

Potrivit Poștei austriece, utilizarea tehnologiei NFC elimină necesitatea creării unei aplicații de scanare suplimentare pentru a verifica proprietatea timbrului poștal NFT.

Pentru Stefan Nemeth, șeful departamentului de gestionare a produselor și a ramurilor de e-business din cadrul serviciului poștal austriac, adoptarea tehnologiei NFC reprezintă un pas important în adăugarea unor caracteristici și mai intuitive la viitoarele iterații ale timbrului poștal NFT. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.