Știri crypto & blockchain - Polkadot lansează un sistem de mesagerie cross-chain pentru a rezolva problema bridge-ului din blockchain - Guvernatorul Californiei emite un ordin legislativ de reglementare crypto

Știri crypto & blockchain - Polkadot lansează un sistem de mesagerie cross-chain pentru a rezolva problema bridge-ului din blockchain - Guvernatorul Californiei emite un ordin legislativ de reglementare crypto

Polkadot lansează un sistem de mesagerie cross-chain pentru a rezolva problema bridge-ului din blockchain

Platforma Blockchain Polkadot a lansat un nou protocol de comunicare cross-chain, afirmând că va elimina mecanismele greoaie de legătură care au costat industria crypto miliarde de dolari în urma atacurilor cibernetice.

Sistemul de mesagerie XCM, lansat recent, este menit să promoveze ecosistemul multichain al Polkadot, care este construit pe baza premisei interoperabilității totale. Se spune că, canalele XCM sunt securizate la același nivel ca și hub-ul central al Polkadot, denumit Relay Chain, și sunt, de asemenea, disponibile pentru a fi utilizate de către parachains. Cu alte cuvinte, XCM va permite comunicarea între parachains înșiși, precum și între smart contracts.

Viitoarele iterații ale XCM vor permite trimiterea de mesaje între parachains, fără a fi nevoie să fie stocate pe Relay Chain, îmbunătățind astfel scalabilitatea și eliminând procesele de guvernanță pentru lanțurile individuale.

Hacking-urile de tip bridge au costat industria criptomonedelor peste 1 miliard de dolari în ultimul an, subliniind vulnerabilitățile majore de securitate ale noii tehnologii, potrivit datelor compilate de Chainalysis și raportate de Bloomberg. Exploatarea bridge-ului Ronin de la Axie Infinity a fost probabil cel mai infam atac, autorii acestuia sustrăgând active digitale în valoare de peste 600 de milioane de dolari în doar două tranzacții. (Sursa EN)

Guvernatorul Californiei emite un ordin legislativ privind blockchain care se bazează pe eforturile de reglementare ale președintelui SUA

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a semnat un ordin legislativ menit să armonizeze un cadru de reglementare pentru blockchain între guvernul federal și statul american, precum și să stimuleze inovarea în acest domeniu.

Într-un anunț, biroul guvernatorului californian a declarat că ordinul executiv N-9-22 și legea californiană privind protecția financiară a consumatorilor vor permite statului să creeze "un mediu de afaceri transparent și coerent pentru companiile" din Web3 și din spațiul crypto, inclusiv pentru firmele de tehnologie blockchain și financiară. Potrivit ordinului, guvernul statului California va trebui să stabilească o abordare de reglementare a activelor crypto, concomitent cu cea prevăzută în ordinul executiv al președintelui american, Joe Biden, privind activele digitale, semnat în martie.

În mod specific, conform ordinului, Biroul guvernatorului Californiei pentru afaceri și dezvoltare economică se va coordona cu Agenția pentru afaceri, servicii pentru consumatori și locuințe și cu Departamentul pentru protecție și inovare financiară, sau DFPI, pentru a obține feedback de la părțile interesate. DFPI va crea o abordare de reglementare a crypto pentru stat, în timp ce Agenția pentru operațiuni guvernamentale explorează cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain pentru public. În plus, Consiliul guvernatorului pentru învățământul postliceal va fi responsabil pentru identificarea oportunităților de cercetare și de canalizare a forței de muncă."California este un centru global de inovare, iar noi pregătim statul pentru succes cu această tehnologie emergentă - stimulând inovarea responsabilă, protejând consumatorii și valorificând această tehnologie pentru binele public", a declarat guvernatorul. "De prea multe ori, guvernul rămâne în urma progreselor tehnologice, așa că noi luăm un pas înainte în această privință, punând bazele pentru a permite consumatorilor și întreprinderilor să prospere." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.