Știri crypto & blockchain - Polygon debutează SDK pentru construirea de lanțuri compatibile cu Ethereum - Locuitorii din Hong Kong folosesc blockchain pentru a salva dovezi ale luptelor anti-autoritare – 24-08-2021

Polygon a anunțat lansarea stack-ului său SDK, care va permite dezvoltatorilor să își implementeze cu ușurință propriile blockchains conectate la Ethereum.

Știri crypto & blockchain - Polygon debutează SDK pentru construirea de lanțuri compatibile cu Ethereum - Locuitorii din Hong Kong folosesc blockchain pentru a salva dovezi ale luptelor anti-autoritare – 24-08-2021

Polygon debutează SDK pentru construirea de lanțuri compatibile cu Ethereum

Polygon a anunțat lansarea stack-ului său SDK, care va permite dezvoltatorilor să își implementeze cu ușurință propriile blockchains conectate la Ethereum. SDK-urile, sau kiturile de dezvoltare software, sunt pachete de instalare unice care conțin instrumentele necesare pentru crearea de aplicații fără probleme.

Potrivit unui anunț, Polygon SDK conține mai multe module plug-and-play cu soluții personalizate pentru parametri precum consensul și sincronizarea.

În afară de consens și sincronizare, Polygon SDK conține și alte module precum TxPool, JSON RPC și gRPC. În cadrul anunțului, Polygon a dezvăluit că SDK-ul său a fost conceput pentru a oglindi o abordare de tip "Polkadot on Ethereum", care ar putea vedea apariția unei rețele multichain pentru Ethereum.

Se pare că SDK-ul Polygon va exista în două iterații, prima versiune permițând dezvoltatorilor să creeze lanțuri independente care au o interoperabilitate completă cu rețeaua Ethereum. În cea de-a doua iterație a Polygon SDK, echipele de dezvoltatori vor putea crea protocoale reale layer-two, conectate direct la rețeaua principală Ethereum.

Dincolo de aceste două iterații, se pare că dezvoltatorii Polygon sunt, de asemenea, dornici să permită colaborarea open-source pentru SDK. Anunțul de lansare a declarat că există planuri de dezvoltare a unui cadru de plugin-uri pentru a permite dezvoltatorilor să contribuie cu module suplimentare la Polygon SDK. (Sursa EN)

Locuitorii din Hong Kong folosesc blockchain pentru a salva dovezi ale luptelor anti-autoritare

Potențialul Blockchain de a susține o infrastructură distributed și inviolabilă pentru memoria digitală colectivă a căpătat o importanță politică neașteptată pentru cetățenii din Hong Kong.

La scurt timp după ce radiodifuzorul public din Hong Kong, Radio Television Hong Kong, sau RTHK, și-a dezvăluit intenția de a șterge orice conținut arhivat mai vechi de un an, locuitorii s-au grăbit să salveze o mulțime de imagini de știri din trecut care până acum erau disponibile gratuit pentru public. Motivul grabei lor a fost recunoașterea faptului că arhiva RTHK conține o acoperire critică a ultimilor ani de lupte și proteste anti-autoritare care au fost declanșate inițial de introducerea legii draconice a securității naționale, precum și dovezi ale represiunii brutale a acestor lupte.

Lupta pentru înregistrarea colectivă a trecutului este de mult timp în curs la nivel oficial, încapsulată de încercarea poliției din Hong Kong de a rescrie narațiunea unuia dintre cele mai violente și traumatizante episoade ale protestelor din 2019: un atac nediscriminatoriu asupra civililor la stația de metrou suburbană Yuen Long. Acoperirea imparțială a acelui episod de către RTHK se va număra printre conținuturile pierdute în uitare, acum că ștergerea incrementală este în curs.

În acest context, o platformă blockchain, care a apărut pentru prima dată la apogeul mișcării de protest, este acum pregătită să le ofere cetățenilor și activiștilor mijloacele vitale pentru a-și recupera și păstra istoria politică recentă în integritatea sa.

Platforma, numită LikeCoin, este o infrastructură de publicare descentralizată bazată pe blockchain care oferă un registru descentralizat pentru tot felul de conținuturi. Caracteristicile sale permit locuitorilor din Hong Kong să își coordoneze eforturile de arhivare a unor înregistrări acum pe cale de dispariție într-o bază de date colectivă distributed și inviolabilă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.