Știri crypto & blockchain - Președintele Paraguayului se opune prin veto legii privind reglementarea crypto - Orașul Busan anunță un parteneriat cu FTX pentru a crea un exchange local

Știri crypto & blockchain - Președintele Paraguayului se opune prin veto legii privind reglementarea crypto - Orașul Busan anunță un parteneriat cu FTX pentru a crea un exchange local

Președintele Paraguayului se opune prin veto legii privind reglementarea crypto

Președintele Paraguayului, Mario Abdo Benítez, s-a opus prin veto unui proiect de lege care urmărea să recunoască minarea de criptomonede ca activitate industrială. Acesta a motivat că, consumul ridicat de energie electrică al minării ar putea împiedica extinderea unei industrii naționale durabile.

Decretul preciza că minarea de criptomonede utilizează capital intensiv, cu o utilizare redusă a forței de muncă și, prin urmare, nu ar genera valoare adăugată la fel ca alte activități industriale. În întreaga lume, criptomonedele sunt una dintre cele mai mari creatoare de locuri de muncă. Graficul economic al LinkedIn arată că listarea locurilor de muncă în domeniul crypto și blockchain a crescut cu 615% în 2021, comparativ cu 2020, în Statele Unite.

În conformitate cu inițiatorul proiectului de lege, senatorul Fernando Silva Facetti, legea a avut ca scop promovarea minării crypto, prin utilizarea surplusului de energie electrică, dar guvernul paraguayan a ales să ignore activitatea din țară:

Senatul paraguayan a aprobat în cele din urmă propunerea la 14 iulie, recunoscând minarea crypto ca activitate industrială. Aceștia au stabilit un impozit de 15% pe activitățile economice aferente, dar decretul vede aceste tranșe ca pe un stimulent indirect pentru industrie. Acesta spune:

"Prin subordonarea ratei aplicabile utilizatorilor de crypto miners la doar un mic procent peste rata industrială actuală, s-ar oferi un stimulent industrial indirect pentru minarea crypto."

Potrivit documentului, în ultimele douăsprezece luni, investițiile industriale au crescut cu 220% în țară, ajungând la 319 milioane de dolari, în timp ce PIB-ul a crescut cu mai mult de 4% în ultimii cinci ani. Dacă acest ritm continuă, industria națională ar putea avea nevoie de întreaga cantitate de energie produsă și disponibilă în țară pentru a rămâne sustenabilă. (Sursa EN)

Orașul Busan anunță un parteneriat cu FTX pentru a crea un exchange local

Al doilea oraș ca mărime din Coreea de Sud, Busan, a anunțat un parteneriat cu platforma de tranzacționare crypto, FTX, pentru a crea un exchange crypto local și pentru a promova dezvoltarea blockchain.

FTX a lui Sam Bankman-Fried va ajuta la crearea Busan Digital Asset Exchange, conform unei declarații oficiale a orașului metropolitan Busan. Firma cu sediul în Bahamas va sprijini, de asemenea, orașul în promovarea creșterii industriei locale blockchain.

Orașul Busan se va folosi de tehnologia și infrastructura FTX pentru a-și înființa propriul exchange crypto. De asemenea, FTX urmează să se implice în promovarea educației specifice blockchain cu universitățile și proiectele locale din cadrul blockchain special gratuit al orașului - care a fost înființat în 2019.

Potrivit directorului general al diviziei de investiții FTX, Amy Woo, compania va înființa o filială FTX coreeană în Busan în următoarele 12 luni, într-un efort de a ajuta orașul "să devină un centru financiar digital în Asia".

Acordul dintre Busan și FTX vine imediat după un alt parteneriat încheiat cu Binance, cel mai mare exchange crypto în funcție de volumul de tranzacționare. Compania și orașul au încheiat un memorandum de înțelegere pentru a oferi sprijin tehnologic și de infrastructură pentru eforturile de dezvoltare blockchain ale orașului.Directorul general al Binance, Changpeng „CZ” Zhao, a fost prezent alături de primarul orașului Busan, Heong-Joon Park, pentru anunțul care presupune ca Binance să sprijine înființarea de exchange-uri crypto și diverse industrii blockchain. Atât Binance, cât și FTX urmează să își stabilească o prezență în această țară în cursul anului viitor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.