Știri crypto & blockchain - Primarul din Miami intenționează să accepte următorul salariu în întregime în Bitcoin - El Salvador va construi 20 de "școli Bitcoin" cu surplusul de la Bitcoin Trust – 20-01-2022

Știri crypto & blockchain - Primarul din Miami intenționează să accepte următorul salariu în întregime în Bitcoin - El Salvador va construi 20 de "școli Bitcoin" cu surplusul de la Bitcoin Trust – 20-01-2022

Primarul din Miami intenționează să accepte următorul salariu în întregime în Bitcoin

Francis Suarez, care ocupă funcția de primar al orașului Miami din 2017, a declarat că își va lua următorul salariu în Bitcoin.

Într-o postare pe Twitter, Suarez a declarat că și-a propus să fie primul deputat din Statele Unite la nivel statal sau federal care să accepte o parte din salariul său în Bitcoin (BTC). Înregistrările publice arată că salariul primarului din Miami a fost de 97.000 de dolari anual între 2016 și 2017, ceea ce înseamnă că ar primi un salariu lunar de peste 8.000 de dolari sau 0,13 BTC la un preț de 63.404 dolari, presupunând că locuitorii nu au votat pentru a-i crește remunerația pentru serviciul public. Suarez a declarat că ar prefera să folosească o aplicație precum Bitwage sau Strike, în loc ca administrația locală să depună efortul de a-i converti salariul în fiat în crypto.

Deși multe posturi pentru funcții federale nu vor fi deschise până la alegerile intermediare din 2022, funcțiile locale și statale, inclusiv cea de primar al orașului Miami, vor fi supuse la vot. Suarez se află în fruntea celor șase candidați nepartizani.

Primarul Suarez, care a declarat că deține atât BTC, cât și Ether (ETH), a fost vocal în legătură cu intențiile sale de a transforma Miami într-un centru crypto cu "cele mai progresiste legi crypto" din Statele Unite. Multe întreprinderi și evenimente din spațiul crypto au venit în zonă, inclusiv conferința Bitcoin 2021 din iunie. Firma de capital de risc, Borderless Capital lansează un fond de 25 de milioane de dolari pentru a sprijini startup-urile blockchain cu sediul în oraș. (Sursa EN)

El Salvador va construi 20 de "școli Bitcoin" cu surplusul de la Bitcoin Trust

Guvernul din El Salvador se lansează în următorul său proiect legat de Bitcoin, care presupune construirea de școli, cu ajutorul profiturilor pe care națiunea le-a obținut din acest activ.

Profiturile sau "surplusul" din contul Bitcoin Trust al statului vor fi direcționate către construcția a 20 de școli, potrivit președintelui Nayib Bukele. Secretarul de presă al președinției a scris pe Twitter:

"Când a fost demarat acest proiect, nu am făcut atât de mulți bani în FIDEBITCOIN [contul de stat BTC Trust] cum am făcut acum. Așa că am decis să facem primele 20 de școli Bitcoin".

Purtătorul de cuvânt al lui Bukele a declarat, de asemenea, că profiturile obținute din achizițiile anterioare de Bitcoin (BTC) vor merge în beneficiul oamenilor și că nu vor fi atinse taxele salvadoriene pentru noul proiect.

Presa locală a relatat că, construcția celor 20 de noi școli va sprijini extinderea educației în domeniul criptomonedelor pentru localnici și va face parte din cele 400 de școli planificate pentru programul "My New School". În octombrie 2020, Banca Central-Americană de Integrare Economică a aprobat finanțarea de 200 de milioane de dolari pentru El Salvador pentru stimulentul de extindere a educației.

La jumătatea lunii octombrie, președintele a anunțat că guvernul va cheltui 4 milioane de dolari de la Bitcoin Trust pentru a construi un nou spital veterinar în capitala San Salvador.Controversata lege Bitcoin din El Salvador a intrat oficial în vigoare la 7 septembrie, dar ziua inaugurală a statutului de mijloc legal de plată a fost afectată de probleme tehnice cu portofelul de stat, Chivo. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.