Știri crypto & blockchain - Proiectul pilot CBDC din India ar putea începe în decembrie, spune guvernatorul RBI - Standard Chartered lansează o platformă comercială blockchain împreună cu o companie fintech chineză – 28-12-2021

Reserve Bank of India (RBI) ar putea începe testele preliminare cu moneda digitală a băncii centrale (CBDC) înainte de sfârșitul anului.

Știri crypto & blockchain - Proiectul pilot CBDC din India ar putea începe în decembrie, spune guvernatorul RBI - Standard Chartered lansează o platformă comercială blockchain împreună cu o companie fintech chineză – 28-12-2021

Proiectul pilot CBDC din India ar putea începe în decembrie, spune guvernatorul RBI

Reserve Bank of India (RBI) ar putea începe testele preliminare cu moneda digitală a băncii centrale (CBDC) înainte de sfârșitul anului.

Într-o intervenție la CNBC, guvernatorul RBI, Shaktikanta Das, a declarat că banca centrală este "extrem de prudentă" în ceea ce privește gestionarea unei potențiale rupii digitale, chiar dacă omologii săi din întreaga lume au explorat propriile monede digitale suverane.

Potrivit lui Das, RBI se concentrează pe examinarea impactului potențial al unei rupii digitale asupra sectorului financiar indian, cu aspecte precum controlul politicii monetare în prim plan.

În ceea ce privește partea tehnică, guvernatorul RBI a dezvăluit, de asemenea, că banca centrală cântărește meritele utilizării unui ledger centralizat sau descentralizat pentru CBDC-ul propus.

Furnizând un calendar probabil pentru următoarea fază a proiectului, Das a remarcat: "Cred că până la sfârșitul anului ar trebui să fim în măsură să [...] să fim în măsură, poate, să începem primele noastre teste".

Comentariile guvernatorului RBI sunt în concordanță cu remarcile recente ale altor oficiali ai băncii centrale din țară cu privire la progresul proiectului planificat privind rupia digitală.

După cum a fost raportat anterior, viceguvernatorul RBI, Rabi Sankar, a declarat în iulie că banca centrală înclina spre o strategie de implementare în etape pentru proiectul CBDC. (Sursa EN)

Standard Chartered lansează o platformă comercială blockchain împreună cu o companie fintech chineză

Firma bancară multinațională cu sediul în Marea Britanie, Standard Chartered, a lansat o platformă de finanțare a comerțului, bazată pe blockchain, prin intermediul unui joint venture cu furnizorul chinez de tehnologie de finanțare a lanțului de aprovizionare, Linklogis.

Denumită Olea, platforma va avea ca scop satisfacerea nevoilor investitorilor instituționali care "caută oportunități într-o clasă de active alternative, cu întreprinderi care necesită finanțarea lanțului de aprovizionare", potrivit unui raport al The Korea Herald.

Societatea mixtă care va opera platforma va avea sediul în Singapore, unde Ng de la SC Ventures a Standard Chartered va conduce în calitate de CEO. Letitia Chau, vicepreședinte și director de risc al Linklogis, va fi director general adjunct.

Standard Chartered a devenit primul investitor bancar global al Linklogis în 2020, la un an după ce cele două entități au semnat un memorandum de înțelegere pentru a explora și dezvolta împreună soluții pentru ecosistemul de finanțare a lanțului de aprovizionare. Banca a colaborat anterior cu lideri fintech din China, care includ Ant Group, proprietarul Alipay, a cărui platformă de comerț global bazată pe Antchain, Trusple, a fost utilizată de Standard Chartered, Citi, DBS Bank, Deutsche Bank și multe altele.

Se pare că se așteaptă ca Olea să ajute Standard Chartered să își sporească profilul în finanțarea comerțului digital global, iar alegerea de a implementa o infrastructură blockchain continuă angajamentul continuu al băncii față de această tehnologie. Alte bănci multinaționale care au exploatat blockchain pentru finanțarea comerțului în mod specific includ HSBC, BNP Paribas și Citi, a căror platformă comună a fost pregătită pentru lansarea comercială în Singapore în al doilea trimestru al anului 2020. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.