Știri crypto & blockchain - Ripple publică o propunere pentru sidechains federale - Forumul Economic Mondial lansează un set de politici pentru reglementările DeFi – 07-11-2021

Dezvoltatorii Ripple au primit feedback și sugestii de a extinde ledger-ul XRP Ledger, sau XRPL, pentru a integra funcționalități precum smart contracts.

Știri crypto & blockchain - Ripple publică o propunere pentru sidechains federale - Forumul Economic Mondial lansează un set de politici pentru reglementările DeFi – 07-11-2021

Ripple publică o propunere pentru sidechains federale

Dezvoltatorii Ripple au primit feedback și sugestii de a extinde ledger-ul  XRP Ledger, sau XRPL, pentru a integra funcționalități precum smart contracts. Acestea din urmă au devenit o caracteristică majoră a spațiului financiar descentralizat în plină expansiune, dar creatorii Ripple susțin că o soluție diferită este mai bună pentru XRPL, axat pe plăți.

Această soluție vine sub forma a ceea ce ei numesc "sidechains federale", adică registre de evidență paralele care pot sprijini experimentele și interesele specializate ale dezvoltatorilor, fie că este vorba de DeFi sau de alte cazuri de utilizare. Utilizarea sidechains poate lăsa XRPL-ul principal raționalizat și eficient, extinzând în același timp funcționalitatea ecosistemului XRRP mai larg, prin oferirea de interoperabilitate pentru smart contracts native și alte caracteristici.

Pentru a facilita această interoperabilitate, creatorii Ripple propun o porțiune  de software "federator", conectată la un capăt la ainnetul XRPL, iar la celălalt, la unul sau mai multe sidechains. Fiecare dintre acestea funcționează ca un blockchain propriu, dar utilizează XRP ca activ principal; în plus, sistemul de federație sprijină transferul de XRP și emite tokeni între acestea și ledger-ul principal.

Validatorii care operează cel puțin un sidechain vor fi eligibili pentru a rula software-ul federator. Pentru a integra acest nou software, Ripple spune că trebuie să facă doar "două modificări minore"în funcționarea rețelei XRPL. Noile caracteristici ale software-ului serverului XRPL îi vor permite acestuia să opereze într-un sidechain, dar aceste caracteristici nu vor fi activate pe mainnet-ul propriu-zis. Prezentând mai pe larg sistemul federat, David Schwartz, directorul de tehnologie al Ripple, scrie

"Fiecare sidechain va avea un cont de "încredere" pe XRPL Mainnet. Acest cont poate deține active pe XRPL în numele utilizatorilor din sidechain. Contul ar folosi o cheie multisign sau o cheie de prag, semnatarii fiind validatorii sidechain-ului. Fiecare operator validator al sidechain-ului înregistrează o cheie de semnare care semnează tranzacții pe XRPL; astfel, validatorii sidechain-ului pot crea colectiv tranzacții pentru a gestiona contul Mainnet al sidechain-ului." (Sursa EN)

Forumul Economic Mondial lansează un set de politici pentru reglementările DeFi

Având în vedere că finanțarea descentralizată reglementată (reg-DeFi) a devenit un subiect de discuție în cadrul și în afara spațiului crypto, Forumul Economic Mondial (WEF) a publicat un set de instrumente de politici privind DeFi.

Potrivit unui comunicat, setul de instrumente urmărește să ofere îndrumări utile pentru autoritățile de reglementare și factorii de decizie politică guvernamentală cu privire la reglementările DeFi.

Se pare că WEF a încheiat un parteneriat cu Blockchain and Digital Asset Project de la Wharton School al Universității din Pennsylvania. Antreprenorii DeFi, experții juridici și autoritățile de reglementare financiară au colaborat, de asemenea, cu WEF pentru a dezvolta setul de instrumente.

Printre autoritățile de reglementare financiară implicate în elaborarea cadrului de politici se numără reprezentanți ai agențiilor din Statele Unite, precum și persoane implicate în elaborarea reglementărilor planificate în Europa privind piețele de active crypto (MiCA).

Ca parte a anunțului, WEF a declarat că setul său de instrumente oferă o bază fundamentală pentru examinarea factorilor critici privind reglementările DeFi. Având în vedere că organismele naționale și interguvernamentale încearcă să elaboreze și să aplice reglementările DeFi, unele părți interesate afirmă că întreprinderile mici din industria emergentă ar putea fi lipsite de drepturi.

Într-adevăr, activitatea Comisiei Europene cu privire la cadrul de reglementare MiCA a stârnit îngrijorări semnificative din partea părților interesate din industrie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.