Știri crypto & blockchain - SEC respinge ETF-ul Bitcoin al lui Valkyrie - Bitpanda apelează la fostul executiv JP Morgan pentru a conduce un exchange crypto complet reglementat – 11-01-2022

Știri crypto & blockchain - SEC respinge ETF-ul Bitcoin al lui Valkyrie - Bitpanda apelează la fostul executiv JP Morgan pentru a conduce un exchange crypto complet reglementat – 11-01-2022

SEC respinge ETF-ul Bitcoin de la Valkyrie

Se pare că United States Securities and Exchange Commission (SEC) a respins una sau, posibil, două cereri recente de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin (BTC), ceea ce arată că autoritatea de reglementare nu este încă pregătită pentru produse futures mai exotice.

La doar o zi după ce Valkyrie a depus o cerere pentru un ETF cu efect de pârghie pentru contractele futures Bitcoin și Direxion a depus o cerere pentru un fond invers pentru bears, se pare că SEC le-a respins pe ambele.

Analistul senior al Bloomberg ETF, Eric Balchunas, s-a referit la o alertă Dow Jones care indica faptul că fondul cu efect de levier Valkyrie a fost pus la păstrare de către SEC. El a adăugat că este probabil ca această mutare să se aplice și în cazul cererii pentru fondul invers.

Emitentul de ETF-uri, Direxion, a depus o cerere pentru un ETF Bitcoin Strategy Bear, care ar permite speculatorilor să cumpere contracte futures care să vândă în lipsă prețul BTC. În aceeași zi, Valkyrie a depus cererea pentru un ETF cu efect de levier pentru contractele futures pe BTC care ar fi oferit o expunere de 1,25x la acest activ.

Produsul Direxion ar fi fost investit exclusiv în contracte futures; cu toate acestea, cel al Valkyrie ar fi deținut contracte futures, swap-uri, opțiuni și contracte la termen. O altă alertă Dow Jones a raportat că SEC pare interesată în acest moment doar de produsele futures directe, fonduri care cumpără contracte de la Chicago Mercantile Exchange (CME).

În acest moment, autoritatea de reglementare nu pare dornică să aprobe niciun produs care să investească în activul în sine sau în orice altceva în afară de contractele futures CME. Balchunas a confirmat:

"Ar fi interesant (și posibil) dacă l-ar lăsa pe cel invers să treacă. Acela a fost limitat la contractele futures. Cel al Valkyrie s-a îndepărtat puțin de acest limbaj." (Sursa EN)

Bitpanda apelează la fostul executiv JP Morgan pentru a conduce un exchange crypto complet reglementat

Ecosistemul crypto a ales încă un executiv din finanțele tradiționale. La două luni după ce a strâns 263 de milioane de dolari, platforma de tranzacționare a criptomonedelor Bitpanda, cu sediul în Europa, a anunțat că Joshua Barraclough, fost director executiv la J.P. Morgan, s-a alăturat rândurilor sale în calitate de director executiv al exchange-ului său de active digitale Bitpanda Pro, complet reglementat.

Înainte de a trece în lumea crypto, Barraclough a lucrat ca șef global al echipei fintech și apoi în calitate de co-director al inovației digitale la J.P. Morgan. Răspunzând întrebărilor cu privire la tranziție, Barraclough a declarat că a părăsit J.P. Morgan pentru a se alătura Bitpanda și a fost o decizie ușoară.

"Întotdeauna am fost la marginea inovației, iar munca mea la J.P. Morgan a fost de a lansa noi afaceri pentru a provoca și transforma finanțele tradiționale", a spus el, adăugând:

"Ecosistemul crypto este cea mai interesantă parte a acestui lucru în acest moment, cu un ritm incredibil de schimbare și de creștere a adoptării. Dorim în continuare să reducem decalajul dintre activele digitale și finanțele tradiționale, bazându-ne pe experiența mea anterioară."Barraclough a vorbit despre adoptarea în creștere fulminantă a crypto și despre afluxul de bani instituționali noi. "Acest val de investiții instituționale, neafectat de multe dintre îngrijorările legate de reglementare din ultima perioadă de creștere, a dovedit viabilitatea Bitcoin (BTC) ca depozit sigur de valoare și acoperire împotriva inflației", a explicat el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.