Știri crypto & blockchain - Serverul Discord al OpenSea Discord a fost piratat - Colecționarii NFT au trimis 37 miliarde de dolari către piețe în 2022 aproape egalând deja 2021

Știri crypto & blockchain - Serverul Discord al OpenSea Discord a fost piratat - Colecționarii NFT au trimis 37 miliarde de dolari către piețe în 2022 aproape egalând deja 2021

Serverul Discord al OpenSea Discord a fost piratat iar utilizatorii au fost avertizați să fie vigilenți față de escrocheriile de phishing

Piața de tokeni nefungibili (NFT) OpenSea a suferit o breșă de server pe canalul său principal Discord, hackerii postând anunțuri false de "parteneriat Youtube".

O captură de ecran partajată arată știri false despre colaborare, însoțite de un link către un site de phishing. Contul oficial de Twitter al OpenSea Support a transmis pe Twitter că serverul Discord al pieței a fost spart și a avertizat utilizatorii să nu dea click pe linkurile din canal.

Postarea inițială a hackerului, publicată în canalul de anunțuri, susținea că OpenSea a "încheiat un parteneriat cu YouTube pentru a aduce comunitatea lor în spațiul NFT".

Se pare că intrusul a reușit să rămână pe server pentru o perioadă considerabilă de timp înainte ca personalul OpenSea să reușească să recapete controlul. În încercarea de a le insufla victimelor "teama de a nu pierde", hackerul a postat mesaje de monitorizare a anunțului inițial fraudulos, reluând link-ul fals.

De asemenea, escrocul a încercat să atragă utilizatorii OpenSea afirmând că YouTube va oferi "utilități nebănuite" celor care revendică NFT-urile. Aceștia susțin că această ofertă este unică și că nu ar mai exista alte runde de participare, ceea ce este tipic pentru escroci. (Sursa EN)

Colecționarii NFT au trimis 37 miliarde de dolari către piețe în 2022 aproape egalând deja 2021

Colecționarii de tokeni nefungibili (NFT) au trimis deja peste 37 de miliarde de dolari pe piețele NFT în acest an, o cifră care aproape depășește suma totală din tot anul 2021.

Potrivit unui raport al Chainalysis, investitorii au trimis criptomonede în valoare de 40 de miliarde de dolari către smart contracts asociate cu colecții și piețe NFT pe tot parcursul anului 2021.

De la începutul anului trecut, volumul tranzacțiilor NFT a crescut considerabil, dar creșterea generală a industriei a fost inconsecventă.

Raportul subliniază că volumul tranzacțiilor NFT apare sporadic și a fost în scădere de la mijlocul lunii februarie. De atunci, piața NFT a înregistrat o scurtă revenire de la jumătatea lunii aprilie - cel mai probabil datorită recentei agitații din jurul Moonbirds și a proiectului Otherside din metavers al Bored Ape Yacht Club.

În ciuda fluctuațiilor pe termen scurt ale volumului de tranzacții NFT, numărul persoanelor din întreaga lume care cumpără și vând NFT rămâne puternic, cu 950.000 de adrese unice care au cumpărat sau vândut NFT în primul trimestru din 2022.

Începând cu T2 2022, 491.000 de adrese unice au tranzacționat cu NFT-uri, ceea ce plasează piața pe drumul cel bun pentru a-și continua tendința de creștere a numărului de participanți.Analizând traficul web al principalelor piețe NFT, Chainalysis a stabilit că NFT-urile atrag utilizatori din toate colțurile lumii, cu Asia Centrală și de Sud în frunte, urmată îndeaproape de America de Nord și Europa de Vest. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.