Știri crypto & blockchain - Shenzhen oferă 30 de milioane de yuani digitali gratuit pentru a stimula cheltuielile de consum - SpaceX va urma exemplul Tesla în acceptarea plăților DOGE pentru mărfuri

Știri crypto & blockchain - Shenzhen oferă 30 de milioane de yuani digitali gratuit pentru a stimula cheltuielile de consum - SpaceX va urma exemplul Tesla în acceptarea plăților DOGE pentru mărfuri

Shenzhen oferă 30 de milioane de yuani digitali gratuit pentru a stimula cheltuielile de consum

Potrivit publicației locale, Shanghai Securities News, orașul Shenzhen va distribui 30 de milioane de yuani chinezi digitali (e-CNY) rezidenților locali, în încercarea de a revitaliza cheltuielile de consum.

Oferta este un efort comun între orașul Shenzhen și Meituan Dianping, cea mai importantă aplicație de livrare de mâncare din China. Conform instrucțiunilor, utilizatorii ar trebui mai întâi să se conecteze la aplicația Meituan, să se înscrie pentru stimulent și apoi să primească potențial recompensele e-CNY ca parte a unei extrageri la loterie.

În cazul în care sunt aleși, e-CNY este apoi distribuit utilizatorilor și poate fi cheltuit la peste 15.000 de terminale comerciale din aplicație care acceptă moneda digitală deținută de stat. Anterior, Banca Populară a Chinei a identificat e-CNY ca fiind un instrument potențial pentru progresul economiilor regionale și pentru îmbunătățirea eficienței anumitor servicii financiare. Între timp, surse de la Meituan spun că e-CNY joacă un rol vital în stimularea cheltuielilor și în revitalizarea afacerilor locale. De asemenea, Shenzhen este în prezent unul dintre cele trei orașe din China în care locuitorii pot plăti taxele și impozitele municipale cu e-CNY. (Sursa EN)

SpaceX va urma exemplul Tesla în acceptarea plăților DOGE pentru mărfuri

La scurt timp după ce producătorul de vehicule electrice Tesla a început să accepte Dogecoin (DOGE) pentru achizițiile de mărfuri, Elon Musk și-a anunțat planul de a extinde opțiunea de plată pentru compania sa de explorare spațială, SpaceX.

Musk, CEO al SpaceX și Tesla, a fost un susținător convins al ecosistemului DOGE încă din 2019 și de atunci și-a dezvăluit public interesul de a accepta plăți în memecoin în cadrul întreprinderilor sale de miliarde de dolari.

Din punct de vedere istoric, tweet-urile pro-DOGE ale lui Musk au avut un impact imediat și pozitiv asupra prețurilor de piață ale DOGE, deoarece investitorii încearcă să profite de acest hype. Cu toate acestea, dezvăluirea despre planul SpaceX de a accepta plăți DOGE pentru mărfuri nu a avut niciun efect semnificativ asupra prețului pe fondul pieței crypto în scădere.

Mai mult, datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView arată că DOGE a pierdut peste 55% din valoare între 8 și 13 mai, tranzacționându-se la 0,08077 dolari la momentul redactării acestui articol.În decembrie 2021, DOGE a câștigat 25% după ce Musk a confirmat că Tesla va accepta DOGE pentru mărfuri. Împreună cu termene similare, antreprenorul și-a dezvăluit convingerea că DOGE este o opțiune de plată zilnică mai bună în comparație cu Bitcoin (BTC). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.