Știri crypto & blockchain - Singapore analizează tokenizarea activelor digitale în lanțurile publice - BNB Chain lansează o foaie de parcurs tehnic pentru un an de zile pentru dezvoltarea ecosistemului

Știri crypto & blockchain - Singapore analizează tokenizarea activelor digitale în lanțurile publice - BNB Chain lansează o foaie de parcurs tehnic pentru un an de zile pentru dezvoltarea ecosistemului

Singapore analizează tokenizarea activelor digitale în lanțurile publice

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a lansat Project Guardian, un proces de testare a activelor digitale bazat pe blockchain care va utiliza tokenizarea. Proiectul va include instituții financiare reglementate care vor servi drept "ancore de încredere", cu un proiect-pilot care implică JP Morgan, DBS Bank și Marketnode, societatea mixtă SGX pentru obligațiuni.

Inițiativa Project Guardian, care a fost anunțată în cadrul Summit-ului Asia Tech x Singapore, a fost condusă de viceprim-ministrul și ministrul coordonator pentru politici economice, Heng Swee Keat. În cadrul acesteia, MAS va explora aplicațiile de finanțare descentralizată (DeFi) pe piețele de finanțare angro prin crearea unui fond de lichidități de obligațiuni și depozite tokenizate pentru a executa împrumuturi pe o rețea publică bazată pe blockchain.

Potrivit ofițerului-șef fintech al MAS, Sopnendu Mohanty, lecțiile învățate în cadrul proiectului Guardian vor servi drept bază pentru informarea piețelor de politici cu privire la mecanismele de protecție de reglementare necesare pentru a utiliza DeFi, atenuând în același timp pericolele sale.

Atât DBS, cât și JPMorgan au experiență în dezvoltarea activelor digitale și a tehnologiei blockchain în cadrul operațiunilor lor bancare angro. Anul trecut, DBS a lansat o obligațiune digitală în valoare de 11 milioane de dolari în cadrul unei oferte de tokeni de securitate (STO). De la înființarea sa în 2020, rețeaua Onyx Digital Assets Network a JPMorgan a finalizat tranzacții în valoare de peste 300 de miliarde de dolari. (Sursa EN)

BNB Chain lansează o foaie de parcurs tehnic pentru un an de zile pentru dezvoltarea ecosistemului

BNB Chain a anunțat lansarea unei foi de parcurs tehnice concepute cu intenția de a îmbunătăți structura descentralizată a rețelei, capacitatea infrastructurii pentru sidechains și potențialul aplicațiilor descentralizate (DApps) create de dezvoltatori, pentru a îmbunătăți performanța și eficiența.

Anunțat în cadrul Summit-ului BNB Chain Revelation, documentul a dezvăluit, de asemenea, cea mai recentă iterație a programului de incubare "Most Valuable Builder" pentru inginerii software aspiranți la Web3.

În luna februarie a acestui an, Binance Chain și Binance Smart Chain au fuzionat pentru a forma ceea ce acum se numește BNB Chain, un layer de infrastructură cu mai multe lanțuri care susține noul ecosistem, precum și mecanismele de guvernanță BNB.

Unele dintre cele mai notabile evoluții ale foii de parcurs includ introducerea mainnet BNB Application Sidechains cu META Apes și Metaverse World; o aproape dublare a numărului de validatori descentralizați la 41, prin intermediul propunerii BEP-131 și creșterea succesivă a capacității de gaz a blocurilor din BNB Smart Chain la 200 de milioane în trimestrul al treilea pentru a îmbunătăți eficiența costurilor și a vitezei, printre altele.

Directorul executiv al Fundației BNB, Uri Ferruccio, a împărtășit evaluarea sa cu privire la modul în care implementarea foii de parcurs poate sprijini creșterea ecosistemului lanțului BNB, declarând:"Aceste progrese tehnologice sunt semnificative, deoarece vor aduce schimbări substanțiale atât pentru comunitatea de dezvoltatori, cât și pentru utilizatorii finali [...] Accentul va fi pus pe inovare, sustenabilitate, consolidarea mecanismului de guvernanță al BNB Chain și investiții importante în securitate." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.