Știri crypto & blockchain - Solana Ventures înființează un fond de 100M $ pentru GameFi și DeFi în Coreea de Sud - Swyftx semnează o fuziune de 1,5 miliarde de dolari cu Superhero

Știri crypto & blockchain - Solana Ventures înființează un fond de 100M $ pentru GameFi și DeFi în Coreea de Sud - Swyftx semnează o fuziune de 1,5 miliarde de dolari cu Superhero

Solana Ventures înființează un fond de 100M $ pentru GameFi și DeFi în Coreea de Sud

Solana Ventures și Fundația Solana au format un fond de 100 de milioane de dolari pentru a sprijini creșterea proiectelor de tokeni nefungibili (NFT), blockchain gaming și finanțare descentralizată (DeFi) în Coreea de Sud.

Pe lângă sprijinirea proiectelor construite pe Solana, fondul va ajuta la menținerea pe linia de plutire a unor proiecte bazate pe Terra, în urma prăbușirii acelui ecosistem.

Fundația Solana consideră că dezvoltatorii de la Terra nu ar trebui să fie trași la răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat în rețeaua blockchain. Într-un interviu publicat de Bloomberg, Johnny B. Lee, director general pentru jocuri la Fundația Solana, a declarat:

"Dezvoltatorii nu au făcut nimic cu adevărat greșit, dar sunt lăsați în voia sorții".

Noul fond contribuie la consolidarea obiectivului Solana de a deveni un blockchain ideal pentru jocuri. Solana Ventures a lansat un fond similar de 100 de milioane de dolari pentru jocuri de noroc împreună cu exchange-ul crypto FTX și Lightspeed Ventures în noiembrie anul trecut. De asemenea, are un fond de 150 de milioane de dolari cu firmele Forte și Griffin Gaming Partners, axate pe jocuri.

Se așteaptă ca în acest deceniu, Coreea de Sud să devină un hub de dezvoltare a NFT și a metaverse, guvernul angajându-se să aloce 187 de milioane de dolari pentru a-și construi propriul ecosistem metaverse. Metaversul coreean se va concentra în principal pe creșterea conținutului digital și a corporațiilor digitale din țară.

Fundația Solana mizează pe creșterea interesului pentru finanțarea jocurilor de noroc (GameFi) și pentru finanțarea descentralizată (DeFi) în această țară, pe măsură ce companiile încep să se lupte pentru obținerea de fonduri nerambursabile.

Concurența pentru a construi rapid cele mai bune platforme este în curs de desfășurare, mai multe platforme sud-coreene oferind deja NFT sau acces la DeFi, cum ar fi Klaytn layer-1 blockchain și Upbit exchange. (Sursa EN)

Swyftx semnează o fuziune de 1,5 miliarde de dolari cu Superhero

Exchange-ul crypto australian, Swyftx, dorește să ofere în cele din urmă o tranzacționare fără întreruperi între clasele de active tradiționale și cele de active crypto, primul pas fiind finalizarea acordului de fuziune de 1,5 miliarde de dolari cu platforma de investiții online, Superhero.

Acordul de fuziune a celor două a fost dezvăluit pe 8 iunie, entitatea rezultată în urma fuziunii urmând să devină prima din Australia care să ofere atât finanțare descentralizată, cât și tradițională.

Ryan Parsons, co-CEO al Swyftx, a dezvăluit că unul dintre obiectivele sale pe termen lung este de a explora "o mai mare interoperabilitate între clasele de active".

"Vă puteți imagina clienții tranzacționându-și Bitcoin sau alte active digitale pentru acțiuni în companii listate la bursă, cum ar fi Tesla, și viceversa."

Parsons a spus că prima sa prioritate va fi să colaboreze cu autoritățile de reglementare și să instituie măsuri de protecție adecvate pentru clienți:"Dar este important să fie clar că lucrăm la toate cerințele de reglementare în ceea ce este deja un peisaj de reglementare care evoluează rapid. Suntem extrem de dornici să ne asigurăm că orice am face, se va face în mod corespunzător, cu protecția adecvată a clienților." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.