Știri crypto & blockchain - Square Enix plănuiește să emită tokeni și să investească masiv în jocurile Web3 - Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum

Știri crypto & blockchain - Square Enix plănuiește să emită tokeni și să investească masiv în jocurile Web3 - Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum

Square Enix plănuiește să emită tokeni și să investească masiv în jocurile Web3

Gigantul din domeniul jocurilor de noroc, Square Enix, a dezvăluit în raportul său privind câștigurile din primul trimestru că va extinde tokenii nefungibili (NFT) în mai multe produse de joc, ca parte a strategiei sale de afaceri pe termen mediu în 2022.

Square Enix (SE) este un dezvoltator japonez de jocuri, cu active administrate în valoare de 3 miliarde de dolari, potrivit ultimului său raport de venituri. Firma deține proprietatea Final Fantasy și a vândut franciza Tomb Raider pentru 300 de milioane de $.

În raport se precizează că firma a testat NFT-uri pe jocul Shi-San-Sei Million Arthur începând cu luna februarie a acestui an. Succesul programului pilot va duce la cel de-al doilea sezon al NFT-urilor din joc și, în cele din urmă, firma va urmări activități mai ample în industriile NFT și blockchain.

Printre prioritățile de top ale inițiativelor sale în domeniul blockchain, SE intenționează să stabilească claritate și orientări de reglementare pentru jocurile blockchain, să abordeze scalabilitatea în economiile NFT și să ia în considerare înființarea unei unități de capital de risc corporativ.

Firma a declarat, de asemenea, că intenționează să înființeze o entitate peste hotare care se va ocupa de "emiterea, gestionarea și investirea propriilor noștri tokeni", sugerând că firma va începe să creeze o economie expansivă a tokenilor de joc.

SE a colaborat cu firma de jocuri Web3 și cu firma de capital de risc, Metaverse Animoca Brands, pentru a-și explora opțiunile în spațiul de jocuri blockchain. Cooperarea dintre cele două firme este de așteptat să crească pe măsură ce SE se adâncește și mai mult în ecosistem.

Președintele executiv al Animoca, Yat Siu, consideră că influența Square Enix în domeniul jocurilor de noroc nu va face decât să ajute firma să își formeze un punct de sprijin în domeniul jocurilor blockchain: "Square Enix vorbește deja de mult timp despre potențialul jocurilor blockchain, așa că înțelege mai bine decât majoritatea giganților tradiționali din domeniul jocurilor de noroc." (Sursa EN)

Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum

B3, bursa braziliană de valori, a confirmat că în termen de șase luni intenționează să lanseze primul său produs oficial destinat pieței criptomonedelor - tranzacționarea futures a Bitcoin (BTC). Directorul financiar al grupului, André Milanez, a făcut acest anunț în timpul unei conferințe telefonice.

Milanez nu a oferit prea multe detalii despre modul în care va funcționa produsul. Nu se știe încă dacă B3 va forma un parteneriat sau dacă va oferi direct tranzacționarea futures Bitcoin, dar s-a afirmat că termenul de lansare a acestui produs este relativ scurt. "Plănuim să lansăm contractele futures pe Bitcoin în următoarele trei până la șase luni", a spus el.

În prezent, în Brazilia, investitorii instituționali și de retail pot tranzacționa prin B3 11 ETF-uri cu expunere la criptomonede, inclusiv CRPT11 de la Empiricus cu Vitreo; NFTS11 de la Investo; QBTC11, QETH11 și QDFI11, toate de la QR Assets și META11, HASH11, BITH11, ETHE11, DEFI11, WEB311, toate de la Hashdex. În plus, în Brazilia, există peste 25 de fonduri de investiții aprobate de Comisia pentru valori mobiliare și burse (CVM) care oferă diferite tipuri de expunere la piața activelor crypto.

În ianuarie, Jochen Mielke de Lima, director de tehnologie informatică la B3, declarase deja că bursa braziliană va lansa în 2022 mai multe produse cu expunere la criptomonede, inclusiv contracte futures pe Bitcoin și contracte futures pe Ethereum (ETH)La vremea respectivă, directorul a subliniat că bursa braziliană a analizat îndeaproape piața criptomonedelor din punct de vedere tehnologic încă din 2016. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.