Știri crypto & blockchain - Stablecoin al ANZ folosit pentru a cumpăra credite de carbon tokenizate - Se pare că restaurantul cu tematică NFT Bored & Hungry nu mai acceptă criptomonede

Știri crypto & blockchain - Stablecoin al ANZ folosit pentru a cumpăra credite de carbon tokenizate - Se pare că restaurantul cu tematică NFT Bored & Hungry nu mai acceptă criptomonede

Stablecoin al ANZ folosit pentru a cumpăra credite de carbon tokenizate

Stablecoin-ul A$DC al ANZ a fost utilizat pentru a cumpăra credite de carbon tokenizate din Australia, marcând un alt test critic al cazurilor de utilizare a activelor în economia locală.

În luna martie, banca "Big Four" a devenit prima mare instituție financiară australiană care a emis propriul său stablecoin după ce a supervizat o tranzacție pilot în valoare de 20,76 milioane de dolari australieni (AUD), adică 30 de milioane de dolari australieni (AUD), între Victor Smorgon Group și managerul de active digitale, Zerocap.

Stablecoin-ul ANZ este garantat în totalitate cu AUD deținuți în contul rezervat gestionat al băncii. Până în prezent, tranzacțiile A$DC au fost efectuate în principal prin intermediul blockchain-ului Ethereum.

Potrivit unui raport publicat de Australian Financial Review (AFR), în cadrul celei mai recente tranzacții, partenerul său instituțional de lungă durată, Victor Smorgon, a utilizat A$DC pentru a achiziționa unități de credit de carbon australiene (ACCU).

Creditele de carbon au fost tokenizate și furnizate de BetaCarbon, o platformă de tranzacționare a carbonului bazată pe blockchain care emite active de securitate digitale denumite BCAU, care reprezintă un kilogram de compensații de carbon per credit.

La tranzacție a participat din nou și Zerocap, care a furnizat servicii de formare a pieței și lichiditate prin schimbul de A$DC trimise de Victor Smorgon în USD Coin (USDC), astfel încât BetaCarbon să poată accepta tranzacția. Cu toate acestea, valoarea tranzacției nu a fost precizată.

În ceea ce privește perspectiva băncii asupra sectorului crypto/blockchain, Nigel Dobson, liderul portofoliului de servicii bancare al ANZ, a declarat pentru AFR că firma privește tehnologia blockchain ca mijloc de "urmărire a tranziției infrastructurii pieței financiare" și nu este neapărat interesată de activele crypto speculative în sine:

"Vedem că acest lucru evoluează de la a fi bazat pe protocoale de internet la unul de protocoale "tokenizate". Credem că infrastructura de bază - blockchains publice, eficiente și sigure - va facilita tranzacțiile, atât cele pe care le înțelegem astăzi, cât și altele noi, care vor fi mai eficiente." (Sursa EN)

Se pare că restaurantul cu tematică NFT Bored & Hungry nu mai acceptă criptomonede

Los Angeles Times a relatat că recent inaugurat, Bored & Hungry nu mai acceptă criptomonede ca formă de plată pentru mâncarea sa, cu tema burgerilor, cu tokeni nefungibili (NFT).

Când a fost întrebat, un angajat al Bored & Hungry a declarat pentru Los Angeles Times: "Nu astăzi - nu știu". Persoana nu a dat niciun indiciu cu privire la momentul în care a fost luată decizia de a tăia crypto din meniul de opțiuni de plată și nici nu știa dacă plățile cu crypto vor reveni.

Bored & Hungry s-a lansat inițial în luna aprilie a acestui an. La vremea respectivă, un lucrător a declarat pentru Los Angeles Times că majoritatea clienților săi nu păreau să le pese de opțiunile de plată crypto, menționând, de asemenea, că clienții erau în general indiferenți față de "fidelitatea restaurantului față de cauza crypto".

Un alt client al restaurantului Bored & Hungry a declarat pentru Los Angeles Times: "Oamenii vor să își păstreze ethereum-ul. Nu vor dori să îl folosească". Mulți dintre clienții restaurantului au declarat că nu sunt entuziaști înrăiți ai criptomonedelor și că pur și simplu frecventează localul pentru mâncare. Clienta Jessica Perez a declarat: "Am evaluat acest restaurant la fel ca In-N-Out, poate chiar mai bine". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.