Știri crypto & blockchain - SWIFT și Capgemini colaborează pentru a testa utilizarea rețelei internaționale pentru transferurile CBDC - Oamenii vor să fie plătiți cu crypto pentru a face exerciții în Metaverse – Sondaj

Știri crypto & blockchain - SWIFT și Capgemini colaborează pentru a testa utilizarea rețelei internaționale pentru transferurile CBDC - Oamenii vor să fie plătiți cu crypto pentru a face exerciții în Metaverse – Sondaj

SWIFT și Capgemini colaborează pentru a testa utilizarea rețelei internaționale pentru transferurile CBDC

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, sau SWIFT, rețeaua belgiană de mesagerie financiară utilizată de bănci pentru transferurile internaționale de bani, a anunțat că face echipă cu compania franceză de IT, Capgemini, pentru a efectua experimente cu plăți transfrontaliere în moneda digitală a băncii centrale (CBDC). Acesta este cel de-al doilea proiect de cercetare al SWIFT privind CBDC.

SWIFT și Capgemini testează modalitățile de conectare a mai multor rețele CBDC, precum și a rețelelor CBDC și a rețelelor de monedă tradițională, ca o dovadă de concept. Majoritatea băncilor centrale din întreaga lume lucrează la crearea de CBDC-uri, "numeroase bănci centrale dezvoltându-și propriile monede digitale pe baza unor tehnologii, standarde și protocoale diferite", a declarat Thomas Zschach, directorul pentru inovații al SWIFT, într-un comunicat.

Potrivit declarației companiei, aceasta dezvoltă un gateway pentru rețelele CBDC naționale, pentru a le intercepta, traduce și le transmite pe platforma SWIFT în vederea continuării transmiterii. Sistemul va utiliza standardele, modelele de autentificare și infrastructura SWIFT existente. SWIFT conectează peste 11.000 de instituții financiare din peste 200 de țări.

Noua alianță a SWIFT este o continuare a eforturilor începute anul trecut cu compania americană de servicii profesionale Accenture. Acea colaborare a reușit să creeze o tranzacție transfrontalieră între o rețea CBDC și "un sistem stabilit de decontare brută în timp real (RTGS)". (Sursa EN)

Oamenii vor să fie plătiți cu crypto pentru a face exerciții în Metaverse – Sondaj

Un nou sondaj a arătat că peste 80% dintre persoanele intervievate ar fi motivate să facă mai multe exerciții fizice dacă ar fi plătite în crypto, pentru eforturile lor.

Sondajul, care a fost realizat de site-ul de fitness FitRated, a întrebat 1.001 americani ce părere au despre tehnologia de fitness legată de blockchain.

Sondajul a constatat că un procent uluitor de 40% dintre persoanele intervievate ar fi dispuse să își anuleze actualul abonament la sala de sport fizică pentru unul în Metaverse. 81% dintre respondenți ar fi mai motivați să se mențină în formă dacă ar fi stimulați prin plăți în criptomonede.

Anterior, un studiu realizat de National Bureau of Economic Research a concluzionat că doar banii nu ar fi suficienți pentru a-i motiva pe oameni să meargă la sala de sport. Cu toate acestea, potrivit cercetării FitRated, stimulentele financiare bazate pe blockchain ar putea fi de ajuns, 63% dintre respondenți fiind de acord că motivarea pentru fitness este un "beneficiu principal" al tehnologiei blockchain. Mai multe proiecte move-to-earn încearcă să profite de acest lucru.

Conceptul de "gamificare" s-a dovedit a fi principalul motiv pentru care oamenii ar putea prefera stimulentele financiare bazate pe blockchain în locul celor monetare standard, 83% dintre respondenți afirmând că le-a plăcut faptul că aplicațiile de fitness bazate pe blockchain au gamificat activitatea fizică.

Când au fost întrebați ce tipuri de fitness ar întreprinde pentru a câștiga crypto, 49,1% dintre respondenți au spus că mersul pe jos ar fi activitatea preferată. Aceasta a fost urmată îndeaproape de mersul pe bicicletă, cu 47,2%, iar înotul s-a clasat pe locul al treilea, cu 41,4%.În ceea ce privește moneda crypto în care oamenii au dorit să fie plătiți, Bitcoin (BTC) a fost alegerea preferată în mod covârșitor, 72% dintre respondenți optând pentru BTC. Ether (ETH) a fost pe locul doi la distanță, cu 35,5%, urmat îndeaproape de Dogecoin (DOGE), cu 34,6%. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.