Știri crypto & blockchain - Tether lansează un stablecoin raportat la peso pe Ethereum, Tron și Polygon - Brainard vorbește în fața comisiei Camerei Deputaților despre rolul potențial al CBDC și despre viitorul stablecoins

Știri crypto & blockchain - Tether lansează un stablecoin raportat la peso pe Ethereum, Tron și Polygon - Brainard vorbește în fața comisiei Camerei Deputaților despre rolul potențial al CBDC și despre viitorul stablecoins

Tether lansează un stablecoin raportat la peso pe Ethereum, Tron și Polygon

Pe fondul problemelor de piață legate de stablecoins, Tether (USDT) a lansat un nou activ digital care va fi legat de peso-ul mexican în rețelele Ethereum (ETH), Tron (TRX) și Polygon (MATIC).

Într-un anunț, Tether a menționat că tokenul va avea tickerul MXNT și se va alătura listei Tether de stablecoins legate de fiat, care include USDT legat de dolar, EURT legat de euro și CNHT legat de yuanul chinezesc.

Citând date care raportează cererea de blockchain și crypto în rândul companiilor mexicane, emitentul de stablecoins consideră că există o oportunitate unică de a oferi o opțiune mai ieftină pentru transferul de active în regiune.

Potrivit directorului de tehnologie al Tether, Paolo Ardoino, creșterea utilizării crypto în America Latină a impulsionat decizia lor de "extindere". El a explicat că introducerea unui stablecoin ancorat la peso le va oferi celor din Mexic o modalitate de a stoca valoare. În afară de aceasta, Ardoino crede că:

"MXNT poate minimiza volatilitatea pentru cei care doresc să își convertească activele și investițiile de la moneda fiduciară la monedele digitale".

Echipa a subliniat, de asemenea, că mișcarea va adăuga valoare pieței emergente, oferind un teren de testare pentru îmbarcarea noilor utilizatori de criptomonede din regiune. În plus, au remarcat că aceasta ar putea, de asemenea, să creeze un precedent pentru lansarea mai multor stablecoins în echivalent peso. (Sursa EN)

Brainard vorbește în fața comisiei Camerei Deputaților despre rolul potențial al CBDC și despre viitorul stablecoins

Vicepreședintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Lael Brainard, a prezentat o declarație scrisă înainte de audierea virtuală a Comisiei pentru servicii financiare, "Despre beneficiile și riscurile unei monede digitale a băncii centrale a SUA (CBDC)". Aceasta a fost o mișcare strategică sănătoasă, având în vedere că peste 25 de legislatori s-au aliniat pentru a pune întrebări.

Apariția lui Brainard în fața comisiei a avut loc imediat după închiderea perioadei de comentarii pentru documentul de discuție al Fed, "Money and Payments: The U.S. Dollar in the Age of Digital Transformation". Cu toate acestea, evenimentele recente de pe piața de stablecoins au jucat un rol preventiv în formularea declarației sale.

Brainard a recunoscut poziția stablecoins în economie, spunând în declarația sa scrisă:

"În anumite circumstanțe viitoare, CBDC ar putea coexista cu stablecoins și cu banii băncilor comerciale și ar putea fi complementară acestora, oferind un pasiv sigur al băncii centrale în ecosistemul financiar digital, la fel cum banii lichizi coexistă în prezent cu banii băncilor comerciale."

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, Brainard a vorbit, într-o conversație cu Anthony Gonzalez din Ohio, despre "o reglementare foarte robustă, asemănătoare unei reglementări de tip bancar" pentru a asigura stabilitatea stablecoins.Două întrebări au fost abordate pe larg în declarația scrisă a lui Brainard și în cadrul Q&A: rolul băncilor și dacă rolul acestora în economie va fi diminuat chiar și fără dezintermediere; plus fragmentarea sistemului de plăți și modul în care un CBDC ar afecta situația existentă în prezent. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.