Știri crypto & blockchain - Theta Labs va ajuta Sony să lanseze NFT-uri 3D compatibile cu Spatial Reality Display - Tehnologia Blockchain va alimenta producția de diamante a De Beers

Știri crypto & blockchain - Theta Labs va ajuta Sony să lanseze NFT-uri 3D compatibile cu Spatial Reality Display - Tehnologia Blockchain va alimenta producția de diamante a De Beers

Theta Labs va ajuta Sony să lanseze NFT-uri 3D compatibile cu Spatial Reality Display

Conglomeratul japonez, Sony Electronics, colaborează cu rețeaua de distribuție video blockchain, Theta Labs, pentru a lansa tokeni nefungibili (NFT) care pot fi vizualizați în realitate mixtă, prin intermediul Spatial Reality Display de la Sony, un monitor care le permite oamenilor să perceapă lucruri în 3D fără a folosi accesorii 3D tradiționale.

Spatial Reality Display urmărește mișcarea ochilor și ajustează afișajul în funcție de mișcările privitorului, oferind utilizatorilor o experiență de vizualizare 3D. Cu acest lucru, Mitch Liu, co-fondator și director executiv al Theta Labs, consideră că NFT și meta-vehiculele au acum un "potențial uriaș" pentru vizualizarea 3D.

Liu a mai precizat că, în prezent, industria NFT este alcătuită din imagini și videoclipuri 2D. Cu toate acestea, CEO-ul Theta Labs crede că "metaversul este deja 3D". Acest lucru înseamnă că este nevoie să le permită utilizatorilor să "vizualizeze și să își prezinte NFT-urile într-un mod care să aibă o prezență fizică".

Potrivit lui Nick Colsey, un director executiv de la Sony Electronics, lansarea NFT este o modalitate de a arăta capacitățile noii tehnologii Spatial Reality Display de la Sony pentru pasionații de NFT și metaverse. El a explicat că:

"Consumatorii se pot bucura acum de o experiență 3D de ultimă generație fără a avea nevoie de ochelari 3D. NFT-urile Theta sunt doar cel mai recent mod în care putem demonstra adoptarea rapidă a tehnologiei favorabile metaversului." (Sursa EN)

Tehnologia Blockchain va alimenta producția de diamante a De Beers

Firma globală de minare de diamante De Beers a lansat o platformă proprie, bazată pe blockchain, pentru a-și gestiona producția și distribuția de diamante.

Firma lucrează de mult timp la un sistem blockchain pentru a urmări, înregistra și gestiona extracția, producția și distribuția diamantelor sale în întreaga lume. Platforma Tracr a fost pilotată și testată pentru prima dată în 2018, iar compania a lansat în cele din urmă platforma la scară largă, pentru a deservi întreaga industrie minieră de diamante.

De Beers a încorporat deja sistemul în operațiunile sale globale și estimează că 25% din producția sa de diamante, în funcție de valoare, este înregistrată pe Tracr pentru primele trei Sights din 2022. În industria diamantelor, un Sight este un termen colectiv pentru un eveniment de vânzare și un lot respectiv de diamante pentru cumpărare.

Platforma va oferi producătorilor și comercianților cu amănuntul din industria diamantelor acces la înregistrări inviolabile ale provenienței unui diamant. Sightholders, companii care sunt cumpărători în vrac autorizați de diamante brute, vor beneficia de înregistrarea imuabilă a acreditărilor diamantelor, care, la rândul lor, vor oferi comercianților cu amănuntul o garanție suplimentară a autenticității și originii unui diamant.

De Beers a lăudat performanța platformei de a fi capabilă să se adapteze, pentru a face față perioadelor de producție ridicată. Tracr va putea să înregistreze un milion de diamante pe săptămână pe platformă, ceea ce reprezintă un upgrade major față de platformele centralizate care au fost criticate pentru că se luptă cu volume mari de date care, în mod istoric, cauzează blocaje în acest proces.La fel ca în cazul multor sisteme bazate pe blockchain, Tracr va permite companiilor și utilizatorilor să controleze permisiunea, utilizarea și accesul la datele privind diamantele. Acest lucru coboară la nivel individual, fiecare utilizator primind propria versiune distribuită a platformei, la fel ca un operator de nod tradițional în alte rețele blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.